Главно Свијет

Мандић: Ђукановић стоји иза хајке поводом устоличења Јоаникија

„СЈЕДНИЦУ САВЈЕТА ЗА ОДБРАНУ И БЕЊЗБЈЕДНОСТ ЗАКАЗАО ЈЕ ДА БИ СЕБЕ ЗАШТИТИО“
  • Андрија МАНДИЋ: „Ако полиција буде одрадила квалитетно посаосве ће бити у реду. Међутим, представнике парламентарне већине забрињава то што се на многим кључним функцијама извршне власти и даље налазе људи који су лојални Милу Ђукановићу и ДПС

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је данас да иза читаве хајке око устоличења митрополита Јоаникија стоји предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, а да је сједницу Савјета за одбрану и безбједност заказао како би заштито себе.

Мандић је казао да и у сличним приликама, када је био у ситуацији да изазове немире у Црној Гори, Ђукановић никада није отворено стао и предводио оне људе са којима је, како каже, управљао.

Сједницу је заказао да би заштитио себе, како би се на тој сједници дистанцирао од оних људи са којима управља другом руком, конкретно, преко некадашњег директора полиције Црне Горе Веселина Вељовића, а његовог сада актуелног савјетника за националну безбедност“, рекао је Мандић за ТВ Пинк.

Истиче да Ђукановић у тој „вјештој игри“ покушава опет да надигра политичке противнике и да зада ударац Српској православној цркви (СПЦ).

Мандић је поновио да је циљ Ђукановићевог заказивања тог тела да заштити себе, а опет, с друге стране, да и даље охрабри екстремизоване појединце да некако покушају да оспоре тај свечани чин за Црну Гору и СПЦ.

Мило Ђукановић

„То је покушај и да скрене пажњу јавности са устоличења на те екстремизоване људе који би требало да пошаљу поруку и домаћој и међународној јавности како у Црној Гори није све у реду и како постоје велики проблеми“, рекао је Мандић.

Нагласио је да ће током церемоније устоличења, највећа одговорност бити на Влади Црне Горе, полицији и Агенцији за националну безбедност.

Цетиње је, додаје, мало мјесто и уколико те инситуције буду уложиле напоре, онда, истиче, нико не треба да се брине за властиту сигурност.

„Све зависи од тога на који начин ће полиција одрадити свој посао, ако полиција буде одрадила квалитетно посао, све ће бити у реду“, подвукао је Мандић.

Међутим, каже да представнике парламентарне већине забрињава то што се на многим кључним функцијама извршне власти и даље налазе људи који су лојални Милу Ђукановићу и ДПС-у.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар