Главно Скупштина РС

Мазалица: Инцкова Аустрија је нападала Стаљинград, у њој је написан и „Мајн кампф“

„ХВАЛА НОН-ПЕЈПЕРУ ШТО ЈЕ БАР ОТКРИО ДЕЖУРНЕ ЛИЦЕМЈЕРЕ“
  •  Посланик СНСД Срђан МАЗАЛИЦА: Инцко је изјавио како је на дан објаве ‘нон пejпера’ једна његова запосленица током састанка бризнула у плач због страха да ће међународне силе изазвати помјерање граница и распад БиХ. Вјерујем да је сам Инцко исто тако бризнуо у плач кад је његова земља Аустрија признала Словенију, Хрватску и друге републике и тако допринијела помјерању граница и распаду Југославије“

СРЂАН Мазалица, посланик СНСД у Народној скупштини Републике Српске, рекао је да је након разбијања Југославије и отимања Косова и Метохије, свако моралисање о промјенама граница безобразлук.

Реагујући на јучерашњи извјештај високог представника у БиХ Валентина Инцка Савјету безбједности УН, у којем коментарише и нон пejпер, Мазалица је навео да је нон-пejпер, ако ништа друго, открио дежурне лицемјере.

Инцко је изјавио како је на дан објаве ‘нон пejпера’ једна његова запосленица током састанка бризнула у плач због страха да ће међународне силе изазвати помјерање граница и распад БиХ. Вјерујем да је сам Инцко исто тако бризнуо у плач кад је његова земља Аустрија признала Словенију, Хрватску и друге републике и тако допринијела помјерању граница и распаду Југославије“, рекао је Мазалица Срни.

Мазалица је навео да је невјероватна Инцкова изјава да је „један Босанац рекао и како је ‘Мајн кампф’ на почетку био само ‘нон пејпер’, те да свако ко жели мијењати границе, прво треба посјетити гробље војника у Европи, све до Стаљинграда“.

„Невјероватно да ово говори човјек који долази из земље у којој је написан ‘Мајн капмф’, из земље која је нападала Стаљинград и која је заједно са нацистичком Њемачком и фашистичком Италијом одговорна за десетине милиона гробова широм Европе“, нагласио је Мазалица.

Према његовим ријечима, Инцкова земља је учествовала у разбијању Југославије, што је отворило пут ратовима, разарањима и жртвама крајем прошлог вијека.

„Хвала ‘нон-пејперу’, ако ништа друго јер је открио дежурне лицемјере“, поновио је Мазaлица.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је подносећи извјештај пред Савјетом безбједности УН да неће бити исцртавања нове мапе БиХ и да се помињање израза „мирни разлаз“ може тумачити, како каже, само као пријетња.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар