Главно Федерација/БиХ

Мехмедовић тврди да је ЕУ преко Вархељија и Сатлера спремила „државни удар“ у БиХ

ЈЕДАН ОД ОСНИВАЧА СДА СРБЕ И ХРВАТЕ НАЗВАО „ГЕНОЦИДАШИМА“ И УЗП-ОВЦИМА
  • Шемсудин МЕХМЕДОВИЋ затражио да јавност присили Тужилаштво БиХ да покрене истрагу против званичника Брисела и ЕУ Оливера Вархељија и Јохана Сатлера. Још позвао политичке странке у БиХ да прекину све контакте са ЕУ док се не изјасне Европска комисија и Савјет Европе. Тражи и да Вархељи и Сатлер буду проглашени непожељним особама,а да Канцеларија ЕУ у БиХ буде затворена „до окончања истраге у Бриселу или смјене бриселских дипломата упетљаних у рушење уставно-правног поретка у БиХ

ШЕМСУДИН Мехмедовић, посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, грубо је извријеђао Србе и Хрвате у БиХ називајући их „геноцидашима и УЗП-овцима“, те истакао да бошњачке странке треба да прекину преговоре са ЕУ, а да се званичници из Брисела Оливер Вархељи, Јохан Сатлер и други прогласе непожељним у БиХ.

Мехмедовић је на свом Фејсбукпрофилу објавио да је у БиХ спреман „бриселски државни удар“ и да преговоре треба водити само са САД, као и да се БиХ „спрема кипарски модел“.

ЕУ је преко свог комесара за проширење, договарала државни удар у БиХ“, написао је, између осталог, Мехмедовић, познат по радикалним бошњачким ставовима.

Он је навео и да није довољно што „Тужилаштво БиХ води истрагу око `рушења уставно-правног поретка` кроз закључке Народне скупштине Републике Српске, већ сматра да јавност треба да присили Тужилаштво БиХ да покрену истрагу против званичника Брисела и ЕУ Оливера Вархељија, Јохана Сатлера и осталих“.

Мехмедовић је позвао политичке странке у БиХ да прекину све контакте са ЕУ док Европска комисија и Савјет Европе не дају свој став о овоме, да Вархељија и Сатлера прогласе непожељним особама и затраже затварање Канцеларије ЕУ у БиХ до окончања истраге у Бриселу или смјене бриселских дипломата упетљаних у рушење уставно-правног поретка у БиХ.

Он је позвао Европски парламент на посебно засједање у вези државног удара којег је, како је навео, спроводила ЕУ, те навео да то „није игра ни Драгана ни Милорада, већ ЕУ“.

Овакви ставови Мехмедовића посљедица су чињенице да у земљама ЕУ све више сазријева сазнање како бошњачки унитаризам разара БиХ.

Мехмедовић је један од оснивача СДА, ратни начелник Полицијске станице Тешањ и начелник Центра службе безбједности Добој са сједиштем у Тешњу.

Након рата био је министар унутарњих послова у Влади Зеничко-добојског кантона, а потом министар транспорта и комуникација у Влади Зеничко-добојског кантона.

Био је и посланик у Парламенту ФБиХ и у два мандата посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

СИПА је Мехмедовића 2013. године пријавила Кантоналном тужилаштву ЗДК због недозвољеног посједовања оружја и експлозивних материја, али је Тужилаштво одустало од истраге.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар