Главно Федерација/БиХ

Мигранти се испред граничног прелаза Кладуша-Маљевац сукобили са полицијом

НАКРАТКО ПРОБИЛИ ПРВИ ПОЛИЦИЈСКИ КОРДОН – МЕЂУ МИГРАНТИМА ИМА И ПОВРИЈЕЂЕНИХ
  • Полиција Унаско-санског кантона забранила улазак нових миграната. Прва два аутобуса вратила у Сарајево

МИГРАНТИ који су ноћ провели у близини Граничног прелаза Велика Калдуша – Маљевац, чекајући на улазак у Хрватску из Босне и Херцеговине, пробили су у једном тренутку први кордон припадника Граничне полиције БиХ и пробили се до другог кордона Граничне полиције БиХ, јавила је агенција Анадолија.

Мигранти, међу којима се налазе и жене и дјеца, прилично су узнемирени, тако да се повремено сукобљавају да припадницима полиције.

У групи миграната који су пробили полицијски кордон има и повријеђених.

Мигранти на мосту узвикују „Опен бордер“.

Више од стотину миграната протеклу ноћ је провело у близини тог прелаза чекајући на прелазак из Босне и Херцеговине у Хрватску.

Због окупљања миграната тренутно је на снази обустава саобраћаја на прелазу који је затворен.

Истовремено су из Хрватске на лице мјеста стигли и припадници Специјалне јединице, који су распоређени у граничном појасу.

У уторак у послијеподневним сатима око 400 миграната стигло је у близину тог граничног прелаза, а полиција је на око 100 метара од прелаза поставила заштитну жуту траку и онемогућила их да пређу у Хрватску.

Мигранти, међу којима је доста жена и дјеце, протеклу ноћ су провели у импровизованим шаторима или под отвореним небом. Било је свега десет степени па су запалили и ватру, а претходно су сакупили дрва у непосредној близини граничног прелаза.

Полицијски комесар Унско-санског кантона Мујо Коричић казао је након састанка оперативног штаба који се бави мигрантском кризом да нове групе миграната више неће улазити на подручје УСК јер нема адекватних смјештајних капацитета, као и због нарушене безбједносне ситуације у овом кантону.

Коричић је казао да су мигранти који су синоћ заустављени у Кључу истим аутобусом враћени за Сарајево. Један аутобус је враћен синоћ, а други јутрос.

„Закон о унутрашњим пословима УСК је јасан. Полицијска овлашћења су јасна. Полицијски комесар је најодоговорнији за стање сигурности. Процјена је да је повећање миграната на подручју УСК, а без адекватног смјештаја, потенцијална пријетња нарушавању сигурности. Свакодневно имамо кривична дјела, од разбојништава, блудних радњи, силовања, крађа и отимања“, казао је Коричић који је нагласио да полиција неће одустати од тренутних мјера.

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Migranti-probili-policijski-kordon-na-granici/504379

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар