Главно РС и матица

Михајловић у Сарајеву: Не видим разлог да не буде изграђена ХЕ „Бук Бијела“

НАГЛАСИЛА ДА СРБИЈА ПРЕГОВАРА СА АЗЕРБЕЈЏАНОМ О ГАСУ КОЈИ ЋЕ МОЋИ ДА КОРИСТИ ОД СЕПТЕМБРА 2023.
  • „Бук Бијела није питање струје коју ће добити Србија него коју ће добити читав регион. Сваки нови капацитет који се овде изгради даће стабилност читавом региону. Новац је уложен у Бук Бијелу и чекају се одлуке које треба да се донесу“

ЗАМЈЕНИК премијера Србије Зорана Михајловић изјавила је данас у Сарајеву да не види разлог да не буде изграђена хидроелектрана „Бук Бијела“ јер ће струју која се ту буде производила добити цијели регион.

Михајловићева се нада да ће бити превазиђене све препреке како би се изградио капацитет који ће бити свима од користи.

– „Бук Бијела“ није питање струје коју ће добити Србија него коју ће добити читав регион. Сваки нови капацитет који се овде изгради даће стабилност читавом региону. Новац је уложен у „Бук Бијелу“ и чекају се одлуке које треба да се донесу – рекла је Михајловићева.

Михајловићева је навела да политичари у региону морају да схвате да се од прошлости не може побјећи и указала на потребу да се нађу начини за заједничко повезивање, за оно што свима може да обезбиједи боље услове за живот.

Она је истакла да је неопходно покушати наћи најмањи заједнички садржалац, било да је ријеч о енергетици, економији.

Она је изразла наду да ће се поред Бук Бијеле, за коју се грађевинска дозвола очекује идуће године, градити и други објекти у области енергетике.

Када је ријеч о гасу, Михајловићева је навела да се разговара са Азербејџаном који ће Србија моћи да користи тек од септембра 2023. године.

У Сарајеву је данас одржан Форум Енергетске заједнице о праведној транзицији.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар