Главно Странке

Миличевић: Немам доказе да је Игор Додик учествовао у политичкој корупцији

ПРЕДСЈЕДНИК СДС ТВРДИ ДА СУ СЕ КУПОВИНОМ ПОСЛАНИКА И ОДБОРНИКА БАВИЛИ „НЕКИ ЉУДИ ИЗ СНСД“
  • Милан МИЛИЧЕВИЋ: Ко је то радио директно и чији је то новац био, то је већ ствар истраге која би тиме озбиљно требало да се забави

МИЛАН Миличевић, предсједник СДС, рекао је да не посједује доказе да је Игор Додик учествовао у политичкој корупцији и „куповини“ опозиционих политичара, али је, како каже, јасно да се тиме бавио СНСД и да је тема изузетно интригантна.

– Свима нам је јасно да су политичка корупција и новац из некаквих чудних извора и сиве зоне кориштени за куповину не само посланика, него и одборника на разним локалним нивоима. Одакле тај новац потиче и ко га је коме давао немам тачне податке, а не бих желио да нагађам. У сваком случају, ради се о политичкој корупцији најтежег степена, на основу које су преласком посланика и одборника формиране власти које воде локалне заједнице и читаву Републику Српску – рекао је Миличевић за Српскаинфо.

Додао је да нема сумње да су такве ствари, према његовим ријечима, радили људи из СНСД.

– То је сасвим сигурно, јер су они то радили и то се зна. Ко је то радио директно и чији је то новац био, то је већ ствар истраге која би тиме озбиљно требало да се забави. Ми смо у Теслићу подносили кривичне пријаве поводом прелазака одборника и њихове куповине, али те истраге никад нису доведене до краја нити смо добили повратну информацију да ли су оне озбиљно вођене. Ако се вратимо још више година уназад, чувена афера „два папка“ свела се на то да се процесуира и истражује онај ко је наводно неовлаштено снимао, а не онај ко је куповао и продавао посланике. То су апсурди овог времена – рекао је Миличевић.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар