Главно Странке

Миличевић: Улажемо жалбу на одлуку ЦИК о одбацивању пријаве СДС за локалне изборе

СТЕВАНДИЋ: МОЖДА СЕ РАДИ О ПОДМУКЛОМ ПЛАНУ ДА СЕ ГЛАСОВИ БИРАЧА СДС НЕКОМЕ ПРЕЛИЈУ
  • Нагласио: СДС је легитимна партија, није јој на било који начин забрањен рад, нема рачун јер је укинут и имали смо формиран, уз посебно овлаштење, рачун генералног секретара на који смо уплатили таксу за учешће

ПРЕДСЈЕДНИК Српске демократске странке Милан Миличевић рекао је за РТРС да ће СДС уложити жалбу на одлуку Централне изборне комисије БиХ којом је одбачена пријава ове странке за учешће на локалним изборима.

Миличевић је разочаран одлуком коју сматра неправеденом и недемократском.

– СДС је легитимна партија, није јој на било који начин забрањен рад, нема рачун јер је укинут и имали смо формиран, уз посебно овлаштење, рачун генералног секретара на који смо уплатили таксу за учешће – рекао је он.

Миличевић је истакао да је одлуком ЦИК-а дискриминисан СДС, као важана политичка партија у Републици Српској и да је тиме понижено 100.000 људи који подржавају ову странку.

– Без обзира на то, ми ћемо као СДС изаћи на изборе, искористићемо правни лијек и жалбу и тужбу сутра – рекао је Миличевић и додао да одлуке попут данашње могу довести у питање легитимност и легалност локалних избора.

Миличевић је додао да ће СДС након жалбеног рока имати коначан одговор.

Стевандић: А СДС је помогао избор ЦИК-а на превару

Забранити СДС-у излазак на изборе је злочин према бирачима, срамота, а можда и подмукли план да се СДС-ови гласови негдје „прелију“, оцијенио је предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић.

И нагласио: „Парадокс је што је СДС помогао избор тог ЦИК-а на превару и без конкурса. Управо тако ЦИК данас и ради. Пословица каже да „свака сјекира себи маљ усјече“.

Централна изборна комисија БиХ одбацила је пријаву Српске демократске странке за учешће на локалним изборима у октобру ове године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар