Главно Свијет

Моћна експлозија у центру Париза: Најмање 36 повријеђених, 12 у тешком стању

УЗРОК ЈЕ ВЈЕРОВАТНО БИЛО ЦУРЕЊЕ ГАСА, У ЕПИЦЕНТРУ ПЕКАРА НА УГЛУ УЛИЦА ТРЕВИЗ И СЕНТ-СЕСИЛ
  • Париски ватрогасци интервенисали су због цурења гаса у улици Тревиз када се догодила експозија, што објашњава због чега се међу петоро животно угроженоих налазе и два ватрогасца

ЈАКА експлозија догодила се данас у пекари у деветом арондисману у Паризу, на углу улица Тревиз и Сент-Сесил, јавили су полиција и новинари Франс преса.

Експлозија је како изгледа посљедица несрећног случаја и могуће је да је изазвана цурењем гаса, навели су полицијски извори.

Портпаролка париске полиције рекла је да су ватрогасци тренутно на мјесту експлозије и да је има укупно 36 повријеђених од којих је 12, међу којима су три ватрогасца, у тешком стању. Међутим, мртвих нема, али је петоро (два ватрогасца) повријеђених у животној опасности.

Париски ватрогасци интервенисали су због цурења гаса у улици Тревиз када се догодила експозија, преноси Франс прес.

Улица је пуна стакла јер је више излога околних продавница сломљено од силине експлозије, преносе новинари агенције Франс прес.

Ватрогасци су извлачили повријеђене људе из прозора и евакуисали становнике зграда док је дим обавио улицу Тревиз.

На неколико десетина метара од мјеста експлозије могло се видјети како се збрињава око десетак повређених људи.

Изгорјеле рушевине и сломљено стакло прекрили су плочник око зграде гдје се налази пекара која изгледа као црна олупина.

Једна жена која живи у згради где се налази пекара рекла је да су сви прозори у стану експодирали и сва врата која су била отворена су излјетела из рагастова. Она и њена породица нису могли да изађу из зграде и спасли су ватрогасци који су поставили мердевине.

Премијер Едуар Филип, министар унутрашњих послова  Кристоф Кастанер, тужилац Париза Реми Етс и градоначелница Париза Мишел Идалго дошли су на мјесто експлозије.

Кастанер је рекао да је „ситуација под контролом“ и да је око 200 ватрогасаца укључено у операцију.

Канцеларија париског тужиоца саопштила је да је отворена истрага о могућим узроцима експлозије.

Ово се догодило у вријеме када је главни град Француске у приправности и под великим мјерама обезбеђења уочи још једног протеста „жутих прслука“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар