Главно РС и матица

Мојсиловић на седници Војног комитета Европске уније у Бриселу

РАЗГОВАРАО СА НАЧЕЛНИЦИМА ГЕНЕРАЛШТАБОВА ГРЧКЕ И ИТАЛИЈЕ – АПОСТОЛАКИСОМ И ГРАЦИЈАНОМ

НАЧЕЛНИК  Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић учествовао је у састанку Војног комитета Европске уније у Бриселу, на којем су разматране теме из области извођења операција и мисија ЕУ, са посебним освртом на успостављену сарадњу са партнерима – државама које нису чланице уније и међународним организацијама, саопштило је Министарство одбране.

Мојсиловић је представио допринос Србије у операцијама и мисијама ЕУ и борбеној групи Хелброк, као и процес припреме и обуке припадника Војске Србије за учешће у мултинационалним операцијама.

И овом приликом је од стране организатора и учесника на активности истакнуто да Република Србија и њена војска имају запажено мјесто у мисијама и операцијама ЕУ, које се огледа у учешћу у све три војне мисије за обуку  и војној операцији  „Аталанта”.

Мојсиловић се посебно састао са начелником Генералштаба националне одбране Грчке адмиралом Евангелосом Апостолакисом и начелником Генералштаба одбране Италије генералом Клаудиом Грацијаном, будућим предсједавајућим Војног комитета ЕУ, са којима је разговарао о сарадњи у области заједничке безбједносне и одбрамбене политике Европске уније.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар