Главно РС и матица

Можда ће ex-yu републике дијелити дипломатске комплексе у Бразилији, Њу Делхију и Москви

СРБИЈИ ПАО ОБЈЕКАТ СТАЛНЕ МИСИЈЕ ПРИ УН У ЖЕНЕВИ И ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА У ФРАНКФУРТУ

Објекат сталне мисије при УН у Женеви

НА САСТАНКУ представника држава сукцесора бивше СФРЈ у Београду одлучено је да Србији припадну објекти Сталне мисије при УН у Женеви и генералног конзулата у Франкфурту.

Србији су припале амбасаде и куће у Харареу, главном граду Зимбабвеа, као и резиденције у Конакрију у Гвинеји.

Састанак је окончан усвајањем Резолуције, односно доношењем низа конкретних одлука по свим тачкама дневног реда, укључујући и расподјелу једног броја непокретности бивше СФРЈ, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

На састанку су, такође, у складу са Споразумом о питањима сукцесије, извршене измјене и допуне листе из додатка анекса „Б“ у смислу отписа једног броја непокретности за које је, након провјере имовинско-правног и фактичког статуса, несумњиво утврђено да никада нису биле или више нису у власништву бивше СФРЈ, али и уписа новопронађене имовине бивше СФРЈ, која претходно није била евидентирана.

Разматране су и могућности физичке подјеле великих дипломатских комплекса у Бразилији, Њу Делхију и Москви, као и Адис Абеби.

Донесена је и одлука да се листа умјетничких дјела, која су се налазила у дипломатско-конзуларним представништвима бивше СФРЈ и о чијем фактичком стању нема података, упути „Интерполу“ ради потраге и предузимања даљих мјера из њихове надлежности.

Наредни, 20. састанак Мјешовитог комитета за расподјелу дипломатске и конзуларне имовине бивше СФРЈ, биће одржан до краја фебруара 2020. године у Сарајеву.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар