Главно РС и матица

МУП Српске: Убиство младића у Бањалуци – трагични догађај који је све узнемирио

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БАЊАЛУКЕ УБИЦУ ИДЕНТИФИКОВАЛА И ПРОНАШЛА ЗА МАЊЕ ОД 24 САТА

КРИВИЧНО дјело тешко убиство, у којем је смртно страдао младић А. Б. из Бањалуке, трагични је догађај који је узнемирио све грађане у Републици Српској, саопштило је Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Директор полиције Републике Српске, Синиша Кострешевић, похвалио је службенике Полицијске управе Бањалука који су у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука за мање од 24 часа пронашли и идентификовали починиоца овог тешког кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

– Нажалост, поједини медији су објавом снимка самог чина убиства страдалог не само објавили детаљ истраге, већ и додатно узнемирили и згрозили јавност. Нико из Полицијске управе Бањалука није дао сагласност ниједном медију за објаву овог снимка, што је у датом тренутку само усложило тренутну ситуацију. Истовремено, у жељи за сензационализмом прекршени су сви етички кодекси новинарске бранше – поручују из МУП-а Српске.

Из МУП-а Српске позивају све представнике медија да се подсјете основних принципа новинарства, а то су – објективност, истинитост и етичност.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар