Главно Свијет

Наришкин: Русија је `99 била слаба да помогне Србији, али сада може да заштити савезнике и пријатеље

„НАТО ЈЕ ПОД ОКРИЉЕМ УН ПОКРЕНУО ГРАЂАНСКИ РАТ У СФРЈ, А ПОТОМ ИЗВРШИО АГРЕСИЈУ НА СРБЕ“
  • Директор Спољне обавјештајне службе РФ Сергеј НАРИШКИН: Строб Талбот, који је био непосредни учесник ‘регулисања’ на Балкану, 2014-те је са задовољством да Руси су се, престрављени догађајима у Србији, ‘осјећали као немоћни посматрачи који су гледали најаву шта ће НАТО урадити једног лијепог дана како би раскомадао Русију’

СЕРГЕЈ Наришкин, директор Спољне обавјештајне службе Руске Федерације, оцијенио је да су „Русија и Србија деведесетих година 20. веијка преживјеле крах својих држава, праћен економским разарањем и крвавим етничким сукобима“.

Наришкин је у ауторском тескту за „Вечерње новости“ навео да је „нарочито било тешко у бившој Југославији, гдје су, под окриљем УН, земље НАТО прво покренуле грађански рат, а затим, супротно међународном праву, извршиле директну војну агресију на Србе“.

Он је навео да је од марта до јуна 1999. године „НАТО војна авијација немислордно бомбардовала мирне српске градове укључујући престоницу Београд“.

Нажалост Москва тада није била у могућности да пружи потребну помоћ Београду. Русија је била превише слаба, исцрпљена борбом против унутрашњег сепаратизма и међународног тероризма. Како је са задовољством 2014. године наводио бивши амерички државни секретар Строб Талбот, непосредни учесник ‘регулисања’ на Балкану, Руси су се, престрављени догађајима у Србији ‘осјећали као немоћни посматрачи који су гледали најаву шта ће НАТО урадити једног лијепог дана како би раскомадао Русију’навео је Наришкин.

Директор Спољне обавјештајне службе РФ оценио је да је у данашњем свијету, Русија поново један од водећих центара моћи.

Данашњу земљу одликују снажне вриједности, на којима нам многи на Западу завиде, снажан војни потенцијал, тврда политичка воља и спремност на одлучно дјеловање на међународној сцени. Опет смо спремни да се заложимо за себе и заштитимо своје савезнике и пријатеље“, закључио је Наришкин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар