Главно Скупштина РС

Народна скупштина по хитном поступку усвојила Закон о непокретној имовини

ЗА СВОЈЕ ПОТПРЕДСЈЕДНИКЕ ИЗАБРАЛА МИНИСТРЕ АЛЕНА ШЕРАНИЋА И МИЛОША БУКЕЈЛОВИЋА
  • Законом о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти регулише се својина на непокретној имовини која служи као средство вршења и спровођења јавне власти и коју користе субјекти који врше ту власт од потписивања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини

НАРОДНА скупштина РС усвојила је Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти – по хитном поступку, док су министри Шеранић и Букејловић изабрани за потпредсједнике Владе Републике Српске.

Заправо, по хитном поступку је усвојила четири закона: Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, Закон о престанку важења Закона о посебним републичким таксама, Закон о измјенама и допунама Закона о Фонду и финансирању заштите животне средине Републике Српске и Закон о измјенама и допуни Закона о републичкој управи.

Законом о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти регулише се својина на непокретној имовини која служи као средство вршења и спровођења јавне власти и коју користе субјекти који врше ту власт од потписивања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини, а уписана је у јавним евиденцијама о непокретностима, за чије вођење и одржавање је надлежна Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове као својина тих субјеката.

Усвојен је и Закон о метеорологији у Републици Српској, у редовној процедури.

Народна скупштина, на приједлог Владе Републике Српске, изабрала је министра здравља и социјалне заштите Алена Шеранића за потпредсједника Владе Републике Српске, из реда бошњачког народа и министра правде Милоша Букејловића за потпредсједника Владе Републике Српске, из реда хрватског народа.

Народна скупштина је усвојила и Одлуку о прихватању задужења Републике Српске према Европској инвестиционој банци по Пројекту „Медицински комплекс Бања Лука“(FIN° 91.071).

Пета посебна сједница Народне скупштине требало би да буде настављена након празника, а тачан датум сједнице биће накнадно утврђен.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар