Главно РС и матица

Народна странка тражи посебну сједницу Скупштине Србије о КиМ

КАО РАЗЛОГЕ ЈЕ НАВЕЛА – ТАКСЕ НА РОБУ ИЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ФОРМИРАЊЕ `ВОЈСКЕ КОСОВА`

Мирослав Алексић

  • Потпредсједник НС Мирослав АЛЕКСИЋ: Каква је политика Србије према Косову више од посланика парламента знају Тони Блер, Хашим Тачи и шеик бин Зајед

НАРОДНА странка затражила је данас од предсједнице парламента Маје Гојковић да по хитном поступку закаже посебну седницу Скупштине Србије на којој ће се расправљати о стању на Косову и Метохији након увођења такси на робу из централне Србије и формирању војске Косова.

„Мере које предузимају власти у Приштини угрожавају нормалан живот на Косову и Метохији и о томе се мора отворено разговарати у Скупштини Србије, а не да се воде тајни разговори уз посредовање разних мешетара“, оцијенио је у писаној изјави први потпредсједник Народне странке и посланик Мирослав Алексић.

Алексић је подсетио да је предсједник Александар Вучић обећао да ће са платформом за преговоре у јавност изаћи још крајем априла.

„Вучић је тада рекао да ‘неће бити кукавица’ и да ће са предлогом решења изаћи пред грађане у априлу. Осим што је показао да то ипак јесте, ми данас видимо да он о Косову разговара са свима осим са својим народом који га је на ту функцију изабрао“, казао је Алексић.

Алексић је оценио да о томе каква је политика Србије према Косову више од посланика парламента знају Тони Блер, Хашим Тачи и шеик бин Зајед и да је то недопустив сценарио који води издаји српских националних интереса.

„На Косову су данас угрожени животи наших грађана. Ако је у априлу био кукавица да се суочи са својим народом, изражавам наду да је за ових неколико месеци скупио минимум храбрости да у републичком парламенту на посебној седници изнесе детаље свог плана о ‘разграничењу’ и даљу политику и план Србије у вези са овим питањем, као и чињенице о учешћу и улози Тонија Блера у преговорима“, навео је Алексић.

ОСУДИО КРИТИКЕ ВУКА ЈЕРЕМИЋА И БОШКА ОБРАДОВИЋА ПОВОДОМ „РАЗГРАНИЧЕЊА“

Јованов: Предали су КиМ Албанцима па сад критикују онога који би да нешто спаси

Миленко Јованов
  • „Њихови позиви на државни удар, на убиство и хапшења само говоре о каквим људима је реч и колико немају везе ни са реалношћу, ни са одговорношћу“

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Миленко Јованов осудио је критике лидера опозиције Вука Јеремића и Бошка Обрадовића на предлог предсједника Србије и СНС-а Александра Вучића за рјешење косовског проблема.

„Немају другог начина да оправдају то што су Косово и Метохију предали у руке Албанцима, па данас оптужују оног који би бар нешто да спасе од онога што су они злочиначки учинили“, казао је Јованов у писаној изјави.

Он је оцијенио да њихови позиви на „државни удар, на убиство, хапшења само говоре о каквим људима је реч и колико немају везе ни са реалношћу, ни са одговорношћу“.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је четвртак, 9. августа да се залаже за разграничење са Албанцима на Косову и Метохији, јер је „територија за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада увек извор потенцијалних сукоба“.

Предсједник Народне странке Вук Јеремић изјавио је раније данас у Крагујевцу да разграничење за које се залаже предсједник Србије Александар Вучић у вези с питањем Косова представља прецртавање граница и трајно и вољно отуђење дијела територије земље.

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић је оцијенио да би требало хитно покренути кривични поступак потив Вучића јер се Устав Србије крши разграничењем са Албанцима на Косову и Метохији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар