Главно Странке

Нешић: Комшићу, пошто тврдите да сте Хрват – бар поводом Козаре би требало да ћутите

ПОЗИВА НА ПОШТОВАЊЕ ПРАВИЛА И ПРОЦЕДУРА, А ОН, БЕЋИРОВИЋ И ЛАГУМЏИЈА СУ БиХ ГУРНУЛИ У КРИЗУ
  • Ради се о комеморацији жртвама геноцида почињеног над српским народом од стране Независне Државе Хрватске током Другог свјетског рата. Овакав тренутак захтијева поштовање и достојанство, а не политичке нападе и оптужбе

ИЗЈАВА Жељка Комшића којом напада присуство Војске Србије у БиХ на дан када обиљежавамо једно од највећих стратишта српског народа је крајње цинична и увредљива. Господин Комшић, који се представља као Хрват, користи ову прилику да нападне Србе, Републику Српску и Републику Србију, што је крајње неприкладно и непримјерено дану који обиљежавамо и жртава којих се сјећамо, рекао је Ненад Нешић предсједник ДНС-а.

– Подсјећам јавност да се ради о комеморацији у знак сјећања на жртве геноцида почињеног над српским народом од стране Независне Државе Хрватске током Другог свјетског рата. Овакав тренутак захтијева поштовање и достојанство, а не политичке нападе и оптужбе – наведено је у саопштењу Нешића.

Истиче да је невјероватно да Комшић „позива на поштовање правила и процедура, након што су он, Бећировић и Златко Лагумџија силовањем Устава и Дејтонског споразума гурнули Босну и Херцеговину у кризу“.

– Без икаквих одлука и консултација, спроводили су своју приватну политику у Уједињеним нацијама, кршећи све демократске стандарде и принципе који би требало да воде нашу земљу. Цинично је да господин Комшић, као лажни Хрват, покушава да скрене пажњу са важности овог историјског сјећања нападајући присуство српске војске која долази да ода почаст жртвама. Тиме показује непоштовање према болу и патњи српског народа, као и према жртвама које су страдале у ужасним условима на Козари – поручио је Нешић.

Позвао је Комшића да престане са манипулацијама и политичким играма које само додатно уносе немир и несигурност међу грађане.

– Овако важни догађаји не би смјели да буду полигон за политичке обрачуне и ширење неслагања. Посебно ако за себе тврдите да сте Хрват, овакви догађаји за вас треба да представљају дане у којима ћутите – поручио је Нешић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар