Главно Странке

Нешић Магазиновићу: Можда неки дају вјеру за вечеру, али Српска за Србе нема цијену

НАГЛАСИО: СКУП У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НИЈЕ БИО ПОЛИТИЧКИ ВЕЋ - КОНСУЛТАТИВНИ
  • Предсједник ДНС Ненад НЕШИЋ: Мислио сам да смо направили корак напријед ка смиривању тензија. Изгледа да то Магазиновићу не одговара и да има потребу да се дизањем тензија, преко наших леђа, правда јастребовима из СДА. То што се они плаше СДА и што Магазиновић као Србин стално мора доказивати своје подаништво, проблем је СДП

ЋОРАВА су посла пријетње Саше Магазиновића кадровима Републике Српске у заједничким институцијама који су јуче учествовали на консултативном састанку у Источном Сарајеву. Такви састанци одржавају се дуже од деценију и индикативно је да су тек сад засметали Магазиновићу. Очито је да има неку потребу да доказује своју лојалност сарајевској чаршији, коментар је предсједника ДНС-а Ненада Нешића на тражење посланика СДП-а Саше Магазиновића да се санкционишу присутни званичници.

Нешић наглашава да су скупу присуствовали изабрани и именовани функционери.

– Не знам да ли је уопште међу њима било државних службеника, а и да јесте то није никакав политички скуп, као што подваљује Магазиновић, него консултативни састанак кадрова из Републике Српске у заједничким институцијама БиХ. Они су именовани да представљају Републику Српску и уобичајено је да периодично извештавају о свом раду. Сигурно је да извјештаје неће подносити Магазиновићу, него их подносе Републици Српској – истиче Нешић.

Предсједник ДНС-а каже да нема кршења Закона о државној служби у институцијама БиХ и да ће стати иза сваког кадра Републике Српске који евентуално буде мета „Магазиновићевог лова на вјештице“.

– Мислио сам да смо направили корак напријед ка смиривању тензија. Изгледа да то Магазиновићу не одговара и да има потребу да се дизањем тензија, преко наших леђа, правда јастребовима из СДА. То што се они плаше СДА и што Магазиновић као Србин стално мора доказивати своје подаништво, проблем је СДП-а који треба да рјешава у својом дворишту и топло би их замолио да нас не петљају у своје проблеме – категоричан је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Он каже да је смијешно Магазиновићево позивање на новчане казне због присуства јучерашњем састанку.

– Можда неки дају вјеру за вечеру, али Република Српска нема цијену за Србе из Републике Српске и сигурно је да је нико неће продати ни за вечеру, нити ће од њене одбране одустати због 500 КМ – поручио је Нешић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар