Главно Странке

Нешић: Позивам партнере из Тројке да остану привржени договореном у Лакташима

„ДАНАС СУ ПОЛИТИЧКИ ПАТРИОТИЗАМ И ОДГОВОРНОСТ У ТОМЕ ДА СУБИНУ УЗМЕМО У СВОЈЕ РУКЕ“
  • „Вријеме је показало да су сва наметнута рјешења у прошлости била камен спотицања и проблема, док су се добрим и одрживим показала она која су постигнута унутрашњим договором. Добронамјерне и пријатељске сугестије, првенствено од ЕУ, увијек су добродошле, али је неприхватљиво рушење договора и напретка зарад туђих интереса“

НЕНАД Непић, предсједник ДНС, истакао је да није добро што странци покушавају опструисати договор из Лакташа, умјесто да подрже унутрашњи дијалог и тражење рјешења која ће водити ка испуњењу 14 приоритета и отварању преговора са ЕУ.

– Нико од нас који живимо овдје не може боље знати шта је добро и одрживо рјешење за ову земљу, нормализацију односа, стабилизацију прилика и напредак. Вријеме је показало да су сва наметнута рјешења у прошлости била камен спотицања и проблема, док су се добрим и одрживим показала она која су постигнута унутрашњим договором. Добронамјерне и пријатељске сугестије, првенствено од ЕУ, увијек су добродошле, али је неприхватљиво рушење договора и напретка зарад туђих интереса – рекао је Нешић.

Понекад се, додао је, стиче утисак да страни фактори у БиХ не желе нормализацију односа и њен напредак.

– Цијену плаћају грађани и наша дјеца која постају јефтина радна снага у свијету. Зато се данас политички патриотизам и одговорност показују тиме да своју судбину узмемо у своје руке и покушамо направити друштво у којем ће сви бити задовољни и у којем ће свако моћи рећи да живи пристојно. Јако је значајно да направимо искорак у испуњавању 14 приоритета јер то отвара и нову економску перспективу за земљу. Отварање преговора са ЕУ побољшава стопу запослености и води ка владавини права – једнакости пред законом, а то жели свако ко овдје живи – поручио је Нешић.

Боље је, каже он, годину дана разговарати унутар БиХ и постићи рјешење којим су сви задовољни, него прихватити наметања и мјешаља споља која увијек дестабилизују земљу.

– Унутрашњи разговори и изградња повјерења немају алтернативу. БиХ је прије свега зона интереса оних који живе у њој. Наметање је политика нестанка БиХ а договор је политика изградње БиХ. И то треба дa имају на уму и они који намећу а посебно они који на наметање пристају. Позивам партнере из Тројке да остану при постигнутим договорима. Они треба да служе свом народу а не онима који се тим народом служе онда када преко његових леђа желе остварити своје интересе – истакао је Нешић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар