Главно РС и матица

Нобило: То што Шмит након 28 година од Дејтона „доноси законе“ – то је недемократски

СИМПОЗИЈУМ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ: ЦИЉ ПОСТУПКА ПРОТИВ ДОДИКА ЈЕ ЊЕГОВО ЕЛИМИНИСАЊЕ ИЗ ПОЛИТИКЕ
  • Савјетник предсједника Републике Српске Марко РОМИЋ: Никада ии један високи представник, од Карла Билта до данашњих дана, није имао мандат да донеси законе. Чак ни са Бонским овлаштењима и амандманима. То говори да је ситуација у БиХ изузетно напета и да се налазимо у периоду уставне кризе

Извор: РТРС

EЛИМИНИСАТИ предсједникa Српске Милорада Додика из политичког живота циљ је оних који су покренули поступак против њега због непоштовања одлука нелегитимног Кристијана Шмита.

Ово је један од закључака међународне конференције у Врњачкој Бањи о суђењу предјседнику Додику, Дејтонском споразуму и међународном положају високог представника.

Учесници конференције кажу да колективни запад у БиХ спроводи интервенционизам супротно међунаорoдном праву.

– Кристијан Шмит и неки високи представници раније доносе законе већ 28 година што је недопустиво. Имало је то смисла одмах по окончању сукоба, чак је и Венецијанска комисија то препоручивала, али у наставку функционисања државе то је недемократски пут – истакао је адвокат Анте Нобило.

Да је Кристијан Шмит нелегитимно изабран, један је од аргумената одбране предсједника Додика.

Нобило каже да ће интересантно бити свједочење Шмита, ако га Суд позове као свједока.

Марко Ромић, савјетник предсједника Републике Српске, наглашава да никада ии један високи представник од Карла Билта до данашњих дана није имао мандат да донеси законе.

– Чак ни са Бонским овлаштењима и амандманима. То говори да је ситуација у БиХ изузетно напета и да се налазимо у периоду уставне кризе – рекао је Ромић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар