Главно Федерација/БиХ

Новаковић-Бурсаћ: Одлазећи Европарламент тражи санкције Додику на бази неистинитих тврдњи

ИЗРАЗИЛА НАДУ ДА ЋЕ ЊЕГОВ НОВИ САСТАВ БОЉЕ УПОЗНАТИ СРПСКУ И ПРИСТУПАТИ ЈОЈ СА ДОБРИМ НАМЈЕРАМА
  • Сњежана НОВАКОВИЋ-БУРСАЋ: Званичнике Српске без основа прозивају за дестабилизацију, док се на праксу намјесничког, протекторског понашања у једној европској земљи у 21. вијеку жмури невјероватним жаром и јачином

РЕЗОЛУЦИЈА Европског парламента у одлазећем саставу којом се позива на увођење санкција предсједнику Републике Српске Милораду Додику још је једно у низу сличних изражавања политичких ставова овог тијела заснованих на понављању недоказивих теза и неистинитих тврдњи, рекла је делегат српског народа у Дому народа парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

– Република Српска, односно њени званичници одреда позивају на примјену демократских прнципа и владавину права, па зачуђује чињеница да их прозивају за дестабилизацију, док се на праксу намјесничког, протекторског понашања у једној европској земљи у 21. вијеку жмури невјероватним жаром и јачином – указала је Бурсаћева за Срну.

Она је истакла да, осим што се стиче утисак да су овакве резолуције производ лобирања и недовољног познавања ситуације на терену, оне погоршавају атмосферу повјерења и бацају сумњу у намјере према европском путу.

Бурсаћева је напоменула да остаје нада да ће на бази дијалога и добрих намјера нови састав Европског парламента боље упознати, како стање на терену, тако и позиције због којих Република Српска има чврст став по питању заштите својих надлежности јер је он дубоко заснован на европским вриједностима.

Европски парламент у резолуцији је поново позвао да се уведу „циљане санкције“ против Додика, те осталих вишерангираних званичника Српске и Србије „који пружају материјалну подршку сецесионистичкој политици“, те да све чланице „осигурају да сличне санкције може усвојити Европски савјет, и да их уведу билатерално или заједно са осталим чланицама, уколико њихово усвајање није могуће у Савјету“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар