Главно РС и матица

НС: Виши суд у Београду преузео улогу Вучићевог адвоката

ОДБАЦИО ТУЖБУ ВУКА ЈЕРЕМИЋА ЈЕР ВУЧИЋ ИМА ИМУНИТЕТ КАО ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ

НАРОДНА странка саопштила је данас да је парнично одјељење Вишег суда у Београду, без расправе и позивајући се на имунитет, одбацило тужбу за накнаду нематеријалне штете предсједника те странке Вука Јеремића против предсједника Србије Александра Вучића.

„Суд је одлучио да успостави грађанско правни имунитет Александру Вучићу као председнику Републике, упркос томе што је Јеремић тужио Вучића као грађанина, а не као председника Републике. Тим чином суд је практично преузео улогу адвоката Александра Вучића“, наводи се у саопштењу Народне странке.

Додаје се да таква одлука суда представља опасан правни преседан, јер једног грађанина ставља у позицију изнад закона и истовремено крши основна људска права загарантована Уставом Србије.

„На тај начин шаље се порука да Србија није правна држава. Због овог нечувеног поступка Вишег суда у Београду, Вук Јеремић ће се жалити Апелационом суду“, додаје се.

Вук Јеремић тужио је Александра Вучића за накнаду нематеријалне штете због повреде угледа и части изјавама којима га је прогласио за вођу међународне банде лопова.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар