Главно Странке

Опозиција се позива на подршку народа, а на протесту испред РТРС – мизерно „н“ од народа

ОПОЗИЦИЈИ ЗА ПОРАЗ КРИВА И ЦИК БиХ – ШАРОВИЋ НИЈЕ НИ БИО МЕЂУ ОКУПЉЕНИМА
  • Замјеник предсједника СДС Милан Радовић упутио јавну пријетњу РТРС-у: „Сљедећи пут долазимо организовано“
  • Јелена Тривић: „Нећемо одустати… Има нас овдје за све видове борбе… Нећемо радити ћутке. Биће нас све више и више. Ми смо спремни да ово траје“

ПРОТЕСТНИ скуп испред зграде РТРС-а у Бањалуци – у организацији опозиционих партија из Републике Српске – одржан је ради исказивања незадовољства радом овог јавног медијског сервиса и Централне изборне комисије БиХ.

Скупу су присуствовали лидер ПДП-а Бранислав Бореновић, потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић, почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић, лидер Покрета за правду и ред Небојша Вукановић и остали представници опозиције.

Изостао је лидер Српске демократске странке Мирко Шаровић.

На овом скупу опозиције у Бањалуци било је евидентно знатно мање људи у односу на претходна два скупа.

На један од разлога навео је – можда и не хотећи – шеф Клуба посланика СДС-а у НСРС Миладин Станић:

– Није проблем у власти, већ у нама, нисмо довољно добро контролисали изборни процес и то је отишло у смјеру против опозиције. Што се тиче РТРС, било је пропуста у праћењу изборног процеса, али више није ни важно у ком обиму, јер је ЦИК БиХ прогласио побједнике.

Још је додао: „ЦИК одлучује о томе ко је побједник. Избори се завршавају онако како је прогласио ЦИК, а легитимно право и власти и опозиције је да се бори за што бољи положај и резултат“.

Протест је трајао нешто мање од сат времена.

Вукановић је рекао окупљенима да нема предаје и нема стајања.

Радовић је истакао је да се опозиција окупила испред РТРС како би рекли „Стоп режиму јавног сервиса“, који етикетира свакога ко не мисли као власт.

„Да ли ће сада ЦИК и Суд БиХ бити нелегални? Да ли ћемо од сутра имати своју војску, своју Агенцију за лијекове и све остало? Па нећемо. Сад им је све ок. Јелена Тривић је брутално покрадена. Они функционишу на манипулацијама „, навео је Радовић.

Још је упутио јавну пријетњу РТРС-у:

„Сљедећи пут долазимо организовано“.

Бореновић је изнио увјерење да ће се „утакмица играти довољно дуго“:

„Истрајаћемо на јединој и правој истини, а то је да је Јелена Тривић покрадена. Не треба нама нико, нама треба само ова искрена народна подршка и зато вам хвала јер сте дошли да јасно кажете овима којима је речено да застану са контролом бројања и потврде да се десила изборна крађа. Али, ми остајемо уз Јелену и наш народ“.

Тривић је рекла да није дошла да кука, плаче или тугује за нечим, јер нема за чим. Па ударила и по ЦИК БиХ:

„Ја сам побиједила, а они су ту побједу отели јер су банда. Украли су оно што је највредније за једно друштво, а то је повјерење. А то смо видјели након оне срамне сједнице ЦиК, видјели смо да се све може купити. Осим нас! Нас никада неће купити!“

И она се упустила у полупријетње:

„Нећемо одустати… Има нас овдје за све видове борбе… Нећемо радити ћутке. Биће нас све више и више. Ми смо спремни да ово траје“.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине и члан СДС-а, казао је:

„Вријеме је да покажемо зубе онима који су прихватили ову изборну крађу“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар