Главно Скупштина РС

Оштра скупштинска полемика између министра Лукача и посланика Шукала

ШУКАЛО ТВРДИО ДА ЈЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ИМАО МЕНАЏЕРСКИ УГОВОР И ДА НИШТА НИЈЕ ПРОНЕВЈЕРИО
  • Након низа оптужби посланика НС-а који дјелује у Клубу посланика ПДП-а – Адама Шукала који тврди да се иза овог пројекта крију „криминалне радње“ –  Драган Лукач га је упитао „до када мисли да прича о поштењу и наводној заштити грађана“, кад је двије године у Градишци „узимао паре том истом народу“. Још је додао: „Немој да причам о твојим малверзацијама у `М:телу`. Биће прилике да и о томе причамо“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је у Народној скупштини Републике Српске да је набавка радара и камера за контролу безбједности саобраћаја битан пројекат за Српску ради безбједности саобраћаја и спречавања броја несрећа, самим тим и броја страдалих.

Лукач је нагласио да је прича о набавци ове опреме почела прије годину и по дана и да је јавно-приватно партнерство пракса која се користи у свим европским земљама, као и у региону, наводећи да је то уношење свјежег капитала, односно финансирање нечег што не може да се исфинансира из буџета.

Он је рекао да Министраство унутрашњих послова не улаже ни марке, нити подиже кредит, а добија приход из овог пројекта.

„За све што није у складу са законом, спреман сам да одговарам. Све је транспарентно и све се види, а све остало су политичке конструкције“, нагласио је Лукач.

Након низа оптужби посланика НС-а који дјелује у Клубу посланика ПДП-а – Адама Шукала који тврди да се иза овог пројекта крију „криминалне радње“ –  Лукач га је упитао „до када мисли да прича о поштењу и наводној заштити грађана“, када је двије године у Градишци „узимао паре том истом народу“.

„Немој да причам о твојим малверзацијама у `М:телу`. Биће прилике да и о томе причамо. Овдје има много поштених људи, а они који имају репове иза себе нека ћуте, јер не дозвољавам да неко од мене прави лопова, а најмање ти, Шукало, да не бих рекао ко си и шта си радио“, истакао је Лукач.

Лукач је нагласио да нема фирму на своје име и да никада није процесуиран или осуђен за било какву крађу, утају, проневјеру.

Он је поручио Шукалу да не може од њега правити лопова.

Одговарајући Лукачу, Шукало је рекао да му супруга ради у „М:телу“ и да никада није проневјерио било шта.

„У Културном центру сам радио 11 мјесеци, имао сам менаџерски уговор. Полиција је долазила у Центар и мене саслушавала“, навео је Шукало и додао да Лукач чини све како би га, како каже, отјерао из државе.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар