Главно Предсједник РС

Ове године почињу радови на аутопуту од Бијељине до Раче

ВРХ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПОСЈЕТИ НАЈВЕЋЕМ ГРАДУ СЕМБЕРИЈЕ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Бијељина има добру будућност, као и Република Српска. Република је из кризе изашла ојачана и  стварају се добре претпоставке за привреду
  • Радован ВИШКОВИЋ: Бања Дворови, која је бисер Семберије, заслужује да дође у ранг осталих бања у Српској. Спремни смо да се Дворови пренесу на ниво Републике због законских сметњи које сада постоје за улагања
  • Милорад ДОДИК: Новац за аутопут и Дрински насип обезбиједиће Република

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Влада Српске до сада у стратешке пројекте у граду Бијељина издвојила више од 400 милиона КМ и да ће реализација договорених пројеката бити настављена.

Цвијановићева је након састанка са руководством града Бијељине поручила да мора постојати сарадња локалних и републичких власти ради реализације пројеката.

Она је навела да је на састанку било ријечи о пројекту аутопута од Бијељине до Раче, указавши да се пуно улаже у пројекте водопривреде, пољопривреде, Дрински насип.

Према њеним ријечима, неопходно је да градска управа заврши своје обавезе да би републичке власти могле да даље реагују.

„Свако треба да ради свој дио посла и да уз добру сарадњу дођемо до реализације пројеката“, рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да Бијељина има добру будућност, као и Република Српска, те да су резултати показали да је Република из кризе изашла ојачана и да се стварају добре претпоставке за привреду.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да ће Влада и даље помагати Бијељину и грађане овог града.

Он је рекао да су сви договорени пројекти у Бијељини у фази реализације, истичући да је експропријација трасе аутопута од Раче према Бијељини завршена у 95 одсто.

„Влада Републике Српске не гледа политичку припадност и односиће се према грађанима Семберије одговорно, као што је то радила и до сада“, рекао је Вишковић.

Када је ријеч о Дринском насипу, Вишковић је рекао да ће се у наредном периоду морати ићи на јавни интерес и план парцелације, јер сада постоји блокада пројекта.

Он је рекао да је на састанку разговарано и о рјешавању питања у предузећу АД „Град“, као општег интереса, као и о Бањи Дворови, која је, како је навео, бисер Семберије и заслужује да дође у ранг осталих бања у Српској.

„Спремни смо да се Бања Дворови пренесе на ниво Републике због законских сметњи које сада постоје за улагања“, рекао је Вишковић и додао да је приједлог да Скупштина града Бијељина донесе одлуку о власништву када је ријеч о Бањи Дворови.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да је републичка власт вољна да подстиче пројекте и да ће сви који су раније договарани бити реализовани.

Он је навео да ће новац за аутопут, Дрински насип обезбиједити Република, додајући да су створени услови да ове године почну радови на ауто-путу.

Ни један од пројеката није заустављен и све функционише како то предвиђа Устав и закон“, рекао је Додик.

Он је навео да приходи од индиректних и директних пореза расту и рашће приходи у овом граду.

„Ту смо да подржавамо пројекте и радимо заједно. Хвала градоначелнику на гостопримству „, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар