Главно Странке

ПДП: Дудаковић је театрално ухапшен, па ослобођен под политичким притиском

„ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ ПРАВОСУДНИХ ПРЕДСТАВА – НЕМА ИСТИНЕ О БОШЊАЦИМА“

ОДЛУКА Суда БиХ о пуштању на слободу генерала такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића и 12 припадника Петог корпуса је алармантна и очигледан резултат политичког притиска на правосуђе БиХ, саопштено је из ПДП-а.

„За овај случај постоје необориви докази о почињеним ратним злочинима, а његово театрално хапшење и пуштање на слободу, уз истовремену снажну политичку подршку, показује да наша сумња има основа, да је ово само још једна у низу правосудних представа када је ријеч о истини о Бошњацима“, наводи се у саопштењу ПДП-а.

ПДП осуђује свако величање ратних злочина и инсистира да правда буде задовољена на свим странама, укључујући и српске жртве.

Суд БиХ јуче је одбио приједлог Тужилаштва да одреди једномјесечни притвор за Дудаковића и још 12 припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ који су прије два дана ухапшени због ратног злочина над српским цивилима и војницима, те им је одредио мјере забране.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ ухапсили су у петак, 27. априла, 13 некадашњих припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ, на челу са Дудаковићем.

Осим Дудаковића, ухапшен су Ибрахим Надаревић, некадашњи командант 517. бригаде Петог корпсуа, Сафет Салихагић, Ибрахим Шиљдедић, Екрем Дедић, Адис Зјакић, Самир Солаковић, Мухарем Алешевић, Реџеп Зојић, Фатмир Муратовић, Саид Мујић, Хусеин Балагић и Ејуб Кожњенић.

Ухапшенима је на терет стављен злочин против човјечности, а Дудаковићу и ратни злочина над цивилима. Период за који се сумњиче односи се на 1994. и 1995. годину.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар