Главно РС и матица

Петковић: Курти не жели мир, дијалог са Београдом и формирање ЗСО

ПРИШТИНА СЕ ДРЖИ ОПРОБАНОГ РЕЦЕПТА: ИЗАЗИВА КРИЗУ ПРЕД СВАКЕ ПРЕГОВОРЕ
  • Предсједник Српске листе Горан РАКИЋ: Уколико се настави репресија и уколико се не ослободи ухапшени Милован Божовић, позваћемо народ на општи отпор, на општи устанак. Више не могу да се трпе репресија Аљбина Куртија и институција које он води

ЗБОГ хапшења Србина из Зубиног потока директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је – на заједничкој конференцији са предсједником Српске листе Гораном Ракићем – рекао да је Приштини у интересу да дође до инцидената на сјеверу КиМ.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић истакао је да Аљбин Курти не жели мир, дијалог са Београдом и формирање ЗСО и да због тога изазива инциденте широм КиМ.

– По већ утврђеном рецепту како се понаша Приштина пред наставак сваког дијалога у Бриселу, ми имамо инциденте на терену и могуће кризе које генерише Приштина – рекао је Петковић.

То је, каже, њихов начин да проблемима на терену, хапшењима, малтертирањима, угрожавањима безбједности Срба на KиM угрозе процес дијалога.

– Курти не жели мир, Курти не жели дијалог и не жели ЗСО. Зато смо на помолу јдне нове кризе коју поново по питању таблица жели да изазове Курти – рекао је Петковић.

Горан Ракић, предсједник Српске листе, навео је да ће, уколико се настави репресија и уколико се не ослободи ухапшени Милован Божовић позвати народ на општи отпор, на општи устанак, јер, како истиче, репресија Аљбина Куртија и институција које он води више не могу да се трпе.

– Ово није уперено против албанског народа, ово се односи на институције које води Аљбин Курти, на репресију коју спроводи над српским народом – рекао је Ракић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар