Главно РС и матица

Петковић Куртију: И Стано ти је поручио да Управљачки тим не може да се мијења

НАГЛАСИО ДА МАНДАТ ТИМА ТРАЈЕ СВЕ ДО ФОРМИРАЊА ЗАЈЕДНИЦЕ СРПСКИХ ОПШТИНА
  • Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар ПЕТКОВИЋ: Једино што Курти ради јесте да по цео дан смишља пакости како да уруши дијалог, пошто не жели да формира ЗСО. Али, колико је он у својој намери одлучан, Београд и Александар Вучић су још одлучнији да се Заједница формира

ДИРЕКТОР Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је данас да Аљбину Куртију неће поћи за руком да избјегне обавезу формирања Заједнице српских општина, упркос покушају да оспори састав и мандат Управљачког тима.

Петковић је тај Куртијев покушај назвао јаловом куповином времена, истичући да мандат Управљачког тима за израду нацрта Статута ЗСО траје све до краја процеса формирања Заједнице и не постоји ниједан правни основ да Курти једнострано и самовољно разрешава ово тијело, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

– То што се њему не допада нацрт Статута ЗСО његов је лични проблем, јер да је мандат постојећег Управљачког тима активан и валидан потврдили су у више наврата представници ЕУ, као и високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ – навео је Петковић.

Он је поручио Куртију да прије него што оспори функционисање Управљачког тима треба да обнови градиво и поново прочита изјаву портпарола ЕУ Петера Стана да управљачки тим не може једнострано да се смјењује, јер је дио процеса дијалога, као и да је за њих састав тог тима и даље валидан.

Петковић је подсјетио да је и Борељ нагласио у свом обраћању након посљедње рунде дијалога 2. маја да ће ЕУ и даље по потреби позивати Управљачки тим на састанке у Брисел.

– Једино што Курти ради јесте да по цео дан смишља пакости како да уруши дијалог, пошто не жели да формира ЗСО. Али, колико је он у својој намери одлучан, Београд и Александар Вучић су још одлучнији да се Заједница формира – поручио је Петковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар