Главно РС и матица

Петковић: Регистарске таблице „КМ“ легалне и легитимне на простору КиМ

„НЕ ПОСТОЈИ НИ ОБАВЕЗА НИТИ ПОТРЕБА ЗА ЗАМЕНЕ ИЛИ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈЕ“
  • Реагујући на данашњи позив Европске комисије Приштини да продужи рок за пререгистрацију возила са таблицама „КМ“, Петковић је оцијенио да се показује да представници ЕУ или не познају или намјерно селективно читају споразуме и парцијално их цитирају

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да су регистарске таблице „КМ“ легалне и легитимне на простору Косова и Метохије, додајући да се оне, у складу са закључцима од 30. септембра 2021. године, прекривају стикерима, као и сваке друге таблице Србије на аутомобилима које улазе на простор покрајине.

Реагујући на данашњи позив Европске комисије Приштини да продужи рок за пререгистрацију возила са таблицама „КМ“, Петковић је оцијенио да се показује да представници ЕУ или не познају или намјерно селективно читају споразуме и парцијално их цитирају.

Он је у саопштењу за јавност подсјетио представнике Европске комисије да тачка 4 Договора у вези са финализацијом спровођења Споразума о слободи кретања из 2011. године, који је усвојен у Брисел у септембру 2016. године, предвиђа продужетак рока за пререгистрацију возила.

Петковић је указао да је свима добро познато да је на основу закључака из Брисела од 30. септембра 2021. године о употреби режима стикера Приштина примјењивала наљепнице и за возила са „КМ“ таблицама, чиме је и практично и формално признала да се на те таблице не може односити процес пререгистрације.

Све то, како је објаснио, показује да су таблице „КМ“ легалне и легитимне на Косoву и Метохији због чега не постоји ни обавеза, нити потреба да се оне замијене или пререгиструју на такозване „РКС“ таблице, посебно у ситуацији када је Приштина противправно 2020. године укинула статусно неутралне „КС“ таблице.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар