Главно Странке

Петровић: Требиње за даљи развој има подршку и Бањалуке и Београда

НАГЛАСИО ДА ПРОТИВ АЕРОДРОМА НАЈВИШЕ АГИТУЈЕ ЖУПАН ДУБРОВАЧКО-НЕРЕТВАНСКИ
  • Предсједник требињског Градског одбора СНСД-а Лука ПЕТРОВИЋ: „Имамо много дјеце у спорту и квалитетних кадрова. Имамо најбољу библиотеку у Републици Српској, вјерујем и у БиХ, имамо Музеј Херцеговине гдје нема седмице да се не десе два догађаја и Културни центар у којем се одржи више од 700 догађаја годишње“
  • „Отвара се перспектива да Требиње добије још једно шеталиште, да се главна улица претвори у шетачку зону, да добијемо мјесто гдје може да дође хиљаду или двије људи више, да борави и ужива у Требињу“

ТРЕБИЊЕ је остварило напредак у односу на претходне године у многим областима, нарочито у спорту и култури, а значајно се развила и инфраструктура, изјавио је предсједник требињског Градског одбора СНСД-а Лука Петровић.

„Имамо много дјеце у спорту и квалитетних кадрова. Имамо најбољу библиотеку у Републици Српској, вјерујем и у БиХ, имамо Музеј Херцеговине гдје нема седмице да се не десе два догађаја и Културни центар у којем се одржи више од 700 догађаја годишње“, навео је Петровић.

Он је истакао да је напредак у спорту и култури изузетно велики у односу на претходних пет или шест година.

„Трећи сегмент који смо развили је инфраструктура. Много тога је направљено, направили смо прелијеп затворени базен какав ће тешко неко на Балкану моћи да направи у наредних 20 година. Овај подухват ће остати запамћен“, рекао је Петровић.

Он је навео да је слику града промијенио Градски парк и туристички комплекс „Град сунца“.

„Сви смо загледани у пројекат аеродрома, свјесни да нам аеродром отвара перспективу, да је то прилика да нам дођу људи у град, да потроше, да овдје живе, купују некретнине“, рекао је Петровић за Херцег телевизију.

Он је напоменуо да се многима то не допада, наводећи да највише агитује у томе жупан дубровачко-неретвански Никола Доброславић.

„Он прича причу да ћемо тиме утицати на врело Омбле, што је нетачно. Шта би онда требало да каже аеродром Сарајево који се налази на извору Босне одакле се водом снабдијева цијело Сарајево? Постоје мјере заштите, системи за пречишћавање, оборински системи, очито је да човјек баца `прашину у очи` и политизује причу не би ли неко рекао зашто ће тај аеродром баш у Требињу“, рекао је Петровић.

Он је навео да је једна од перспектива града и изградња новог моста и обилазнице, истичући да је од 2016. када је најављен било потребно урадити много посла.

Петровић је најавио да ће ускоро бити расписан тендер за трасу од насеља Бањевци до Алексине међе.

„Отвара се перспектива да Требиње добије још једно шеталиште, да се главна улица претвори у шетачку зону, да добијемо мјесто гдје може да дође хиљаду или двије људи више, да борави и ужива у Требињу. То је перспектива развоја“, рекао је Петровић.

Петровић, који је и генерални директор „Електропривреде Републике Српске“, истакао је да Требиње има подршку из Бањалуке и Београда да ствара ова дјела која ће остати будућим генерацијама и свим добронамјерним људима који желе да остану у овом граду.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар