Главно Свијет

Пленковић: Милановићево штеточинство попримило је међународне размјере

НАВЕО ДА ЈЕ ЗОРАН МИЛАНОВИЋ 2010. АКТИВНО ЛОБИРАО ЗА КОМШИЋА
  • “Свађајући се са свима, Мађарском, Аустријом, БиХ, Србијом нећемо нигдје доћи. То је политика која је штеточинска, истакао је Андреј Пленковић који је Милановића назвао “великим измишљеним заштитником” босанско-херцеговачких Хрвата

ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић оцијенио је да је “штеточинство које чини предсједник државе Зоран Милановић попримило међународне размјере”.

Пленковић је рекао да не зна зашто је Милановић отказао посјету БиХ.

“Да је нешто безбједносно вредно, важно, драматично, сигуран сам да бих и ја о томе добо некакво обавјештење, било СОА-е, било МУП-а. Који су разлози зашто није отишао, то он мора да објашњава“, казао је Пленковић, одговарајући на питања новинара након прославе 145. годишњице Хрватске ватрогасне заједнице.

Подсјетио је на раније понашање Милановића, пренијели су хрватски медији.

“Свађајући се са свима, Мађарском, Аустријом, БиХ, Србијом нећемо нигдје доћи. То је политика која је штеточинска”, истакао је Пленковић који је Милановића назвао “великим измишљеним заштитником” босанско-херцеговачких Хрвата.

“Што се тиче интереса Хрвата у БиХ, човјек 2010. долази да активно и агилно лобира за Комшића, наједном је сад велики заштитник Хрвата у Босни на начин који им може причинити штету”, рекао је Пленковић.

Милановић је данас, говорећи о својим ранијим изјавама и њиховој “корисности” за Хрвате, уједно прозвао Владу и Пленковића да не користе дипломатске мјере како би заштитили интерес Хрвата у БиХ.

Милановић је раније отказао посету БиХ из, како је рекао, безбједносних разлога.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар