Главно Свијет

Пленковић са противницима ХДЗ полемише помињањем Срба и Јевреја

ВЛАСНИК КАФИЋА У РИЈЕЦИ: НИСУ НАМ ДОБРОДОШЛИ ГЛАСАЧИ И СИМПАТИЗЕРИ ХДЗ
  • Дотакао се и коментара на изјаве ХДЗ-овог кандидата за градоначелника Загреба, Давора Филиповића, који је рекао да не зна ћирилицу и да не би знао да прочита ријеч („Бећарац“) коју су неки Загрепчани ћирилицом написали у Илици у част кантаутору Ђорђу Балашевићу: „Зашто би он морао знати стихове неке пјесме?“   

АНДРЕЈ Пленковић је прецизирао данас да је порука власника кафића из Ријеке, гдје чланови и симпатизери његове странке нису добродошли, дискриминација, јер је ХДЗ у истој равни са Србима и Јеврејима.

Власник ријечког кафића „Three Monkeus“ поручио је раније на свом Фејсбук профилу да „симпатизери и гласачи ХДЗ-а нису добродошли у кафић“, јер су власници кафића понижени од Владе, премијера Пленковића и ХДЗ-а.

Пленковић је раније данас коментарисао објаву власника ријечког кафића и поручио да је то дискриминација, а да је сљедећи корак фашизам.

„Овај из Ријеке је еклатантан примјер расизма, на корак до фашизма. Ријеч је о политички неписменој особи. Морамо мало педагогије, немојте се смијати“, рекао је Пленковић, за којег медији кажу да је притом био веома нервозан.

Упитан шта је у тој поруци дискриминаторско, Пленковић је рекао:

„Гдје ви радите? Која сте кућа? Немојте ми постављати питања ако не знате о чему се ради. Ако нисте читали, предлажем да прочитате оно што су ти људи писали. Замијените ријеч хадезеовци са Јеврејима и Србима, на примјер, па ми реците да ли је то што су написали дискриминација“, навео је Пленковић, пренио је хрватски портл Индекс.

Додао је да је то посљедњи кафић на свијету, тамо не би отишао.

Дотакао се и коментара на изјаве ХДЗ-овог кандидата за градоначелника Загреба, Давора Филиповића, који је рекао да не зна ћирилицу и да не би знао да прочита ријеч коју су Загрепчани ћирилицом написали у Илици у част кантаутору Ђорђу Балашевићу.

„Зашто доживљава нападе, зато што је политичким противницима опасан, неугодан им је. Зашто би он морао знати стихове неке пјесме? У чему је ту проблем“, упитао је Пленковић.

Опраштајући се од Балашевића, Загрепчани су ријеч „бећарац“ написали ћирилицом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар