Видео Главно Свијет

`Политички рат` у Будви добио наставак и само је привидно локални

ПОЧЕЛИ ГА ЂУКАНОВИЋЕВЦИ КОЈИ СУ ПРЕКРШИЛИ ДВА ДОГОВОРА И УПАЛИ У ОПШТИНУ
  • Одборници демократа успјели да пробију кордон који су поставиле Ђукановићеве будванске марионете
  • Владимир Булатовић од Марка Царевића затражио да напусти кабинет што је он одбио. Шеф Царевићевог кабинета Никола Јовановић скинуо са врата таблу коју је поставио Булатовић, а на којој је писало да је Булатовић предсједник општине Будва

У БУДВИ јс опет разбуктао политички рат који је само по видљивим актерима – локални. А реално удара бар у једну ногу фотеље у којој сједи монтенегро-нато-диктатор Мило Ђукановић

Договор да ниједна од „две власти“ не улази у зграду општине прекршиле су Ђукановићеве марионете – Владимир Булатовић и Снежана Куч, које је поткупом скројена одборничка већина ДПС и Црногорске именовала за в.д. предсједника општине, односно Скупштине општине.

У помоћ су им пристигле јаке снаге полиције.

„На мјесту“ је било приватно обезбјеђење које је штитило њихово „преузимање власти“. Међутим, одборници Демократа су пробили постављени кордон.

Како је објавио портал Ин4с, легални предсједник општине Марко Царевић је у свом кабинету, док је Снежана Куч у ходнику испред њега.

Царевић ушао је у свој кабинет и сјео у своју фотељу.

Булатовић је од Царевића затражио да напусти кабинет што је он одбио.

Шеф Царевићевог кабинета Никола Јовановић скинуо је са врата таблу коју је поставио Булатовић, а на којој је писало да је Булатовић предсједник општине Будва. 

Монтенегрини су прекршили оба договора – да ни једна власт не улази у зграду општине док преговори трају и да приватно обезбјеђење, које је ангажовао лидер Црногорске Владимир Булатовић, напусти зграду општине.

Наставак дијалога, који је започет у петак и трајао цио дан, био је заказан за данас у згради Академије знања.

У петак је „Службени лист Црне Горе“ објавио одлуке паралелне сједнице одржане 11. јуна у ТН „Словенска плажа“, на којој је 17 одборника смијенило“ градоначелника и предсједника будванског парламента Марка Царевића и Крста Радовића, те за вршиоце дужности именовало Булатовића и Куч.

Против директора „Службеног“ листа Радовић и секретар за локалну самоуправу Милијана Вукотић Јелушић поднијели су кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја, јер је објавио непечатиране одлуке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар