Главно Свијет

Предсједник Албаније преко Галагера затражио да Ватикан призна Косово*

„МЕЂУДРЖАВНЕ ОДНОСЕ“ НАЗВАО ОДЛИЧНИМ И ПОМЕНУО АЛБАНСКУ КАТОЛИЧКУ ЗАЈЕДНИЦУ
  • Тирана саопштила да су се Бајрам Бегај и секретар Свете столице за односе са државама фокусирали и на утицај руског напада на Украјину на регион Западног Балкана и свијест о значају који овај регион има за стабилност европског континента

ПРЕДСЈЕДНИК Албаније Бајрам Бегај примио је данас секретара Свете столице за односе са државама и међународним организацијама, надбискупа Пола Ричарда Галагера од кога је поново затражио да Ватикан призна тзв. Косово.

Бегај је оцијенио да би то послужило као велика подршка, како је рекао, најновијој држави у Европи, пренио је портал „Репортери“.

Он је истакао потребу за повећаном подршком свих важних актера тзв. Косову и његовим грађанима, као и дијалогу између Београда и Приштине који се води под покровитељством Европске уније, који подржавају САД.

Истичући одличне међудржавне односе Албаније и Ватикана, али и духовне односе албанске католичке заједнице и Свете столице, предсједник Албаније је поздравио Галагерову посјету Албанији и оцијенио да је то потврда ових односа.

Бегај се посебно осврнуо на изузетну улогу и допринос који је Света столица имала и има за мир и стабилност региона Западног Балкана.

Како се наводи у саопштењу предсједништва Албаније, двојица саговорника су се фокусирали и на утицај руског напада на Украјину на регион Западног Балкана и свијест о значају који овај регион има за стабилност европског континента.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар