Главно Свијет

Протест против корона-забрана у Амстердаму са транспарентима „Није вирус, већ контрола“ и „Слобода“

ПОЛИЦАЈЦИ ОПРЕМЉЕНИ ЗА СУЗБИЈАЊЕ НЕМИРА „РАШЧИСТИЛИ“ ЦЕНТАР ГРАДА
  • Прије доласка полиције, поједини демонстранти у близини музеја Ван Гога носили транспарент „Мање репресалија, више бриге“

ВИШЕ хиљада људи изашло је данас на улице Амстердама упркос забрани окупљања ради демонстрација против мјера уведених за сузбијање ширења вируса корона.

Локалне власти нису одобриле одржавање протеста и наводе да је полиција саопштила да имају доказе да поједини демонстранти планирају насиље.

Власти су потом објавиле ванредни указ да окупљени напусте Трг музеја у центру Амстердама, а полицајци опремљени за сузбијање немира марширали су преко травнатог дијела како би рашчистили то подручје након чега су се демонстранти разишли по улицама.

Прије доласка полиције, поједини демонстранти носили су транспарент „Мање репресалија, више бриге“, у близини музеја Ван Гога.

Група демонстраната обучених у бијеле комбинезоне и са истобојним маскама носила је и транспаренте са натписима попут „Није у питању вирус, већ контрола“ и „Слобода“.

Стопа заражених вирусом корона постепено је у паду током протеклих седмица у Холандији гдје су у новембру поново уведене мјере блокаде, а додатно су пооштрене током празника.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар