Главно Свијет

Путин: Рука Русије достићи све који су били у ланцу терористичког напада на „Крокус“

НАГЛАСИО: И ДО НАРУЧИЛАЦА ЗЛОЧИН И ДО ОНИХ КОЈИ СУ ОД ЊЕГА ИМАЛИ КОРИСТИ
  • На проширеном састанку колегијума Министарства унутрашњих послова РФ рекао: Важно је, прије свега, да се подигне на нови ниво безбједност спортских објеката, транспорта и тржних и забавних центара, школа, болница, универзитета, позоришта…

РУКА Русије ће стићи до свих који су наручили и извукли корист из терористичког напада у „Крокус сити холу“ у Москви, изјавио је Владимир Путин.

– Нама је важно да утврдимо не само директне извршиоце, него и све карике, криминалне ланце оних који су имали корист од тог злочина. Сигурно ћемо доћи до њих – рекао је руски лидер на проширеном састанку колегијума Министарства унутрашњих послова.

Русија је платила веома високу цену за терористички напад у „Крокус сити холу“, а анализа стања рада органа безбједности мора бити крајње објективна и професионална, истакао је Путин.

– Важно је, прије свега, да се безбједност подигне на нови ниво – осигурање реда, спортских објеката, транспорта и тржних и забавних центара, школа, болница, универзитета, позоришта и тако даље – рекао је руски лидер.

Он је истовремено поручио да не треба допустити да недавни трагични догађаји у „Крокус сити холу“ испровоцирају пораст ксенофобије и исламофобије.

Путин је такође позвао Министарство унутрашњих послова да обрати пажњу на акције за неутрализацију организованог криминала.

– Имајући у виду да такве групе, а понекад је ријеч о правим криминалним синдикатима, често имају прекогранични карактер и да дјелују руку под руку са страним обавјештајним службама и емисарима међународних радикалних екстремистичких структура – рекао је руски лидер.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар