Главно Свијет

Путин у Ханоју: „Росатом“ ће у Вијетнаму градити нуклеарни научно-технолошки центар

ДВИЈЕ ЗЕМЉЕ СЕ ДОГОВОРИЛЕ О ПРОДУБЉИВАЊУ СВЕОБУХВАТНОГ СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРСТВА
  • Потписано 11 споразума о сарадњи у области енергетике, високог образовања, правосудних институција, пореских служби, царине, развоју лабораторијске инфраструктуре за борбу против епидемија…

ПРЕДСЈЕДНИЦИ Русије и Вијетнама, Владимир Путин и То Лам, усвојили су данас у Ханоју изјаву о даљем продубљивању свеобухватног стратешког партнерства двије земље поводом 30. годишњице примјене руско-вијетнамског споразума о основама пријатељских односа.

Најмање 11 споразума потписано је током Путинове посјете Вијетнаму, јавља ТАСС.

Ријеч је о споразумима о сарадњи двије земље у области енергетике, високог образовања, правосудних институција, пореских служби и царине.

Потписан је и споразум о изградњи нуклеарног научно-технолошког центра у Вијетнаму уз учешће руске државне корпорације за атомску енергију „Росатома“.

Такође је потписан споразум о сарадњи Русије и Вијетнама у развоју лабораторијске инфраструктуре за борбу против епидемија.

Ово је пета Путинова посјета Вијетнаму, а прва после 2017. године.

Путин је допутовао у сриједу увече у Вијетнам, након посјете Сјеверној Кореји током које је са лидером те земље Ким Џонг Уном потписао Споразум о стратешком партнерству.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар