Главно Федерација/БиХ

Радмановић: Британске санкције против Додика и Цвијановић су – пуцањ у празно

„САНКЦИЈЕ ЈЕ УВЕЛА ЗЕМЉА КОЈА БиХ НАГОВАРА ДА УЂЕ У ЕУ, А САМА ЈЕ ИЗ ЊЕ ИЗАШЛА“
  • Небојша РАДМАНОВИЋ: „Уставни систем БиХ руши један сарајевски политички круг, а не ми из Републике Српске. Британци се овдје 15 година ништа не питају, а  прије тога су правили чуда по БиХ, па је потпуно јасно шта ради Велика Британија“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић рекао је да су британске санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић – пуцањ у празно.

Радмановић је истакао да ове санкције не само да су неутемељене него немају везе са било чим што се дешава у БиХ.

Јасно је да уставни систем БиХ руши један сарајевски политички круг, а не ми из Републике Српске и санкције су у овом случају пуцањ у празно. Ако се томе дода да су санкције услиједиле од земље која нас наговара да идемо у ЕУ, а они сами изашли из ЕУ, ако се томе дода да се 15 година овдје њих ништа не пита, а да су прије тога правили чуда по БиХ, онда је потпуно јасно шта ради Велика Британија“, оцијенио је Радмановић, који је и потпредсједник СНСД-а.

Радмановић је истакао да санкције без икаквих аргумената ударају на врх Републике Српске, односно на људе које је народ изабрао у Српској и потпуно су неприхватљиве.

Влада Велике Британије данас је објавила информацију о „првим санкцијама уведеним у оквиру режима за санкције за БиХ којима су обухваћени српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар