Главно Федерација/БиХ

Радмановић: Ван памети је тражити да се амбасадор Калабухов прогласи персоном нон грата

„АКО БИ СЕ ИШЛО ТОМ ЛОГИКОМ – СВАКЕ СЕДМИЦЕ БИ СЕ НЕГДЈЕ МОГЛО ПРОТЕСТОВАТИ“
  • Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша РАДМАНОВИЋ: Ако бисмо се држали логике Шемсудина Мехмедагића, велики број амбасадора могао би да буде проглашен персоном нон грата него руски амбасадор који показује пријатељске осносе према БиХ у цјелини, а не само према српском народу
[mks_separator style=“solid“ height=“1″

ВАН памети је тражити да се амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов прогласи персоном нон грата, јер би по тој логици могли да се организују бројни протести пред неким другим амбасадама које су се врло директно мијешале у односе у БиХ, рекао је Срни замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић.

Коментаришући протесте пред Амбасадом Русије у БиХ и захтјеве посланика СДА Шемсудина Мехмедовића да се амбасадор Калабухов прогласи особом нон грата, Радмановић је рекао да увијек постоје људи који су на неким истакнутим позицијама и не разумију суштину политике, а да поготово не разумију дипломатске односе.

Такав захтјев може отворити процесе да онда свако организује неке протесте сваке седмице, демонстрације пред неком другом амбасадом“, нагласио је Радмановић.

Он је додао да такав приступ онда показује БиХ у још горем свијетлу него што заиста она јесте.

„Из таквих кругова долазе они који траже да се особом нон грата прогласи неки од амбасадора“, напоменуо је Радмановић.

Радмановић је навео да из самог врха свјетских земаља има разлога да бројним амбасадорима поручи да се не мијешају у унутрашње ствари БиХ и да се то прећути.

„Када бисмо анализирали разлоге, имали бисмо ситуацију да велики број амбасадора дође на дневни ред и да их прогласимо персоном нон грата, по Мехмедовићевој логици много прије него што би дошли да разговарамо о руском амбасадру који само показује пријатељске осносе према БиХ у цјелини, а не само према српском народу“, закључио је Радмановић.

Мехмедовић је недавно позвао на велике протесте пред руском амбасадом и затражио да се руски амбасадор прогласи персоном нон грата.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар