Главно Федерација/БиХ

Радончић: Патриоте БиХ неће дозволити отцјепљење ни једног милиметра њене територије

ТВРДИ ДА ЈЕ `ДОДИКОВА` РЕТОРИКА ВЈЕТАР У ЛЕЂА НЕКИМ СТРАНКАМА У ФЕДЕРАЦИЈИ

ПРЕДСЈЕДНИК СББ и кандидат за члана Предсједништва БиХ Фахрудин Радончић истакао је за ТВ 1 да Милорад Додик уочи сваких избора пријети референдумима и отцјепљењима.

– То значи да осим ратне реторике он нема шта да понуди својим гласачима. Нажалост, та реторика је вјетар у леђа појединим странкама у Федерацији, које мисле да ће и оне добити највише гласова на старој матрици фингираних туча са Додиком. Нема и не може бити никаквих отцјепљења нити једног милиметра Босне и Херцеговине – рекао је Радончић.

Он је казао да је Додик, знајући чињеницу да је на црној листи САД и да међународни фактор уопште не размишља у том смјеру, небитан лик за прекрајања граница.

– Ми, бх. патриоте, то никада нећемо дозволити. Уосталом, ако Додик озбиљно мисли када прича о непризнавању Босне и Херцеговине, зашто одмах не повуче своју кандидатуру за члана Предсједништва БиХ? Наравно, он то неће учинити, јер му прича о „припајањима” и „отцјепљењима” управо треба да побиједи и након тога све заборави. То смо већ видјели у сапуници званој референдум. Уосталом, стара пословица каже: док пси лају каравани пролазе. БиХ иде својим европским и НАТО путем и то је процес који ће Додик на крају прихватити или ће га, напросто, прегазити вријеме и просперитетније политичке опције у самој РС – истакао је Радончић, преноси Аваз.ба.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар