Главно Свијет

Рама: На коначно признање Косова* нећемо дуго чекати

УВЈЕРЕН ЈЕ ДА ЋЕ КОСОВО* БИТИ ПРИЗНАТО „У СВАКОЈ ИНСТАНЦИ У СВИЈЕТУ“
  • Предсједник приштинског парламента Гљаук КОЊФУЦА: Витални интереси албанског народа лакше ће се заштити што су Косово и Албанија ближи. Данашњи дан у својим њедрима држи колективне снове и заједничке тежње

ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама је на заједничкој сједници парламената Албаније и самопроглашеног Косова поручио да ће доћи до коначног признања Косова и да оно на то неће дуго чекати.

Рама је рекао да вјерује да ће Косово „бити признато у свакој инстанци на свијету“, преносе приштински портали на албанском језику.

Он је у свом говору поменуо и терористичку ОВК, Демократски савез Косова и некадашњег лидера ове странке Ибрахима Ругову, наводећи да се без њих не „може разумјети данашњи дан“ и да је Хашим Тачи, који је оптужен за ратне злочине, привремено одвојен од њих.

У тренутку када је Рама почео да говори, посланици Демократске партије напустили су скупштинску салу у којој се одржавала заједничка сједница поводом 110 година од независности Албаније.

Предсједник приштинског парламента Гљаук Коњуфца рекао је да ће се „витални интереси албанског народа лакше заштити што су Косово и Албанија ближи“.

Он каже да данашњи дан „у својим њедрима држи колективне снове и заједничке тежње“ Албаније и Косова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар