Главно Свијет

Русија у СБ УН: Злочини других су у Хагу заташкани, а Срби су осуђени за све

ЗВАНИЧНИ СТАВ МОСКВЕ: „ХАШКИ ТРИБУНАЛ ЈЕ ОРУЂЕ ОСВЕТЕ, А НЕ ПРАВДЕ“

Василиј Небензја

  • Стални представник РФ у Савјету безбједности УН Василиј НЕБЕНЗЈА: Да ли је ико позван на одговорност због бомбардовања цивила у СРЈ, убијања новинара и бомбардовања кинеске амбасасде? Зашто окрећете главу пред злочинима Албанаца?

ПРЕДСТАВНИК Русије Василиј Небензја рекао је сједници Савјета безбједности УН да примјећује ентузијазам када се прича о осуђивању Срба.

Пресуда против Ратка Младића је наставак политизације међународног резидуалног механизма. Већ 30 година гледамо како Хаг уништава животе учесника рата, који је био трагедија и за Србе, Бошњаке и Хрвате. То је рат који је уништио њихову земљу, и који је показао како је рањива међународна правда“, казао је он.

Упитао је и да ли је ико позван на одговорност због бомбардовања цивила у СРЈ, убијања новинара и бомбардовања кинеске амбасасде.

Зашто окрећете главу пред злочинима Албанаца. Међународни трибунал је оруђе освете, а не правде. Резидуални механизам је наслиједио негативне особине свог претходника“, казао је руски представник, рекавши да пресуде нису фер, пошто је једна страна осуђена за све, а злочини других су заташкани.

Представник Русије је подсјетио на лоше здравље Ратка Младића, и да и даље нису добили никакве информације о томе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар