Главно Предсједник РС

„Салкићу је Република Српска добра само кад као њен потпредсједник прима плату“

ЦВИЈАНОВИЋ: НЕ РАЗУМИЈЕМ ЉУДИ КОЈИ СУ СПРЕМНИ ДА ШАЉУ САМО ПОРУКЕ МРЖЊЕ
  • Рамиз САЛКИЋ у Требињу рекао да ће, све док је овакво територијално уређење БиХ, уз одлучивање са ексклузивним правом ентитета и ентитетским гласањем, „изостати катарза и суочавање са прошлошћу представника српског народа“

ПОРУКЕ мржње и подјеле које је из Требиња послао потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић нису изненадиле предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић, која је истакла да не разумије људе који су спремни слати само поруке мржње.

„Рамиз Салкић редовно шаље лоше поруке о Републици Српској, а оно што се одавно примјећује је да једини проблем са Републиком Српском нема је када узима своју плату, док је све остало у њему проблем“, казала је предсједница Цвијановић.

Она је изразила мишљење да је непринципијелно понашање да људи који уживају све могуће погодности у Републици Српској, гдје имају одређене позиције и могућност да представљају свој народ, са друге стране шаљу поруке мржње о истој тој републици.

„Ја не разумијем људе који су у стању само да одашиљају поруке мржње, поруке нетрпељивости, јер је очито да они сами са собом и у себи нису помирили оно што треба да се помири, па им је онда немогуће и да се помире са другима око себе, али то нас не треба скретати са нашег пута“, истакла је предсједница Цвијановић.

Она је у том контексту нагласила да је Република Српска отворена заједница која никога не мрзи, али да њени становници желе да се та република поштује, заједно са свим њеним законима и институцијама, тако да онда нико неће имати никаквих проблема.

„Ово што каже Рамиз Салкић је апсолутни вишак за све оно што би требало да значи неко помирење, или суживот, или прављење неког бољег амбијента овдје, али треба да нас држи будним“, поручила је из Требиња предсједница РС.

Салкић је у Требињу рекао да ће, све док је овакво територијално уређење БиХ, уз одлучивање са ексклузивним правом ентитета и ентитетским гласањем, „изостати катарза и суочавање са прошлошћу представника српског народа“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар