Главно Федерација/БиХ

Самарџија: Додиков сусрет са Путином биће од изузетне важности за Српску

АМБАСАДОР БиХ У МОСКВИ НАГЛАШАВА: ДОНИЈЕЋЕ ЗБОГ ЕНЕРГЕТСКЕ КРИЗЕ ЕНЕФИТЕ И ЦИЈЕЛОЈ БиХ
  • Жељко САМАРЏИЈА: Русија веома цијени принципијелан став Републике Српске. Овдје се зна да су појединачна и неуставна иступања појединих представника БиХ у мултилатералним свјетским организацијама резултат великих притисака на политичко Сарајево који долазе са Запада

ПРЕДСТОЈЕЋИ сусрет српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са руским предсједником Владимиром Путином у Москви биће од изузетне важности за Републику Српску, али и донијети бенефит за цијелу БиХ, имајући у виду енергетску кризу која је већ уздрмала Европу, изјавио је Срни амбасадор БиХ у Русији Жељко Самарџија.

Он је напоменуо да је највећи потрошач гаса у БиХ управо Федерација БиХ и Сарајево, као највећи град.

Самарџија је оцијенио да ће предстојећи сусрет Додика са Путином бити наставак успјешних разговора које су имали у јуну на Економском форуму у Санкт Петербургу.

– Русија веома цијени принципијелан став Републике Српске. Овдје се зна да су појединачна и неуставна иступања појединих представника БиХ у мултилатералним свјетским организацијама резултат великих притисака на политичко Сарајево који долазе са Запада – истакао је амбасадор.

Истичући да је Република Српска поуздан партнер Руске Федерације, Самарџија је навео да се очекује да ће, осим политичких тема, током сусрета Додика и Путина бити ријечи и о економској сарадњи, посебно у енергетском сектору и гасним пројектима у Републици Српској, енергетској стабилности и културној сарадњи.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састаће се 20. септембра у Москви са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар