Главно Свијет

Самоопредјељење изашло на изборе у Албанији, Курти гласао – у Тирани

ЖЕЛИ ДА У ПРЕГОВОРЕ СА БЕОГРАДОМ УКЉУЧИ ВЕТОНА СУРОИЈА И БЉЕРИМА ШАЉУ
  • Аљбин КУРТИ на гласање дошао са кандидатом Самоопредјељења у Албанији Боикеном Абазијем и присталицама те партије која је прва странка са Космета која учествује на изборима у Албанији

ПРЕДСЈЕДНИК радикалног албанског покрета са Космета Самоопредјељење Аљбин Курти гласао је данас у Тирани, на парламентарним изборима у Албанији и позвао и остале грађане који имају право, да га искористе и гласају.

„Дан избора је дан демократије. Позивам све грађане да гласају и направе најбољи избор према принципима и вриједностима“, рекао је Курти.

Како је објавио албански портал „Егзит“, Курти је на гласање дошао са кандидатом Самоопредјељења у Албанији Боикеном Абазијем и присталицама те партије која је прва странка са Космета која учествује на изборима у Албанији.

На парламентарним изборима у Албанији, према анкетама, социјалисти Едија Раме имају малу предност пред опозиционим демократама.

Око 3,6 милиона грађана Албаније са правом гласа бира посланике који ће их у наредне четири године представљати у албанском парламенту.

Аљбин Курти, који је и премијер самопроглашеног Косова, позвао је, иначе, публицисту Ветона Суроија и бившег политичког координатора дијалога са Београдом Бљерима Шаљу да буду дио екипе у преговорима у Бриселу, јавила је приштинска ТВ „Клан Косова“.

Шаља је био политички координатор за дијалог од краја 2012. године, а Сурои никада није био дио процеса дијалога, али је више пута критиковао приступ Косова преговорима са Србијом.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар