Главно Странке

Шаровић: Дајем СП и ДНС челне позиције ако су спремне да чине нову већину у ПС БиХ

СНСД, СДА И ХДЗ ИМАЈУ КАПАЦИТЕТ ЗА ФОРМИРАЊЕ САВЈЕТА МИНИСТАРА, АЛИ И НАЈВЕЋЕ ШАНСЕ ЗА НЕУСПЈЕХ
  • Предсједник СДС Мирко ШАРОВИЋ: „Када би након краха ових преговора СНСД-а, а он је видљив голим оком ДНС и Социјалистичка партија били заинтересовани да разговарамо о новој већини у Парламентарној скупштини која долази из Републике Српске, био бих спреман да им препустим све  челне позиције
  • „Изборно законодавство је из прошлог вијека и тако је ‘избушено’ и ‘прочитано’ од стране страначких ‘експерата’ да данас на жалост Изборни закон и сам изборни процес представљају највећу и незамисливо распрострањену зону корупције и криминала

ПРЕДСЈЕДНИК  Српске демократске странке Мирко Шаровић, изјавио је да је спреман да Социјалистичкој партији и Демократском народном савезу понуди челне позиције уколико би ове сранке биле заинтересоване да разговарају о новој већини у Парламентарној скупштини БиХ.

„Када би након краха ових преговора СНСД-а, а он је видљив голим оком ДНС и Социјалистичка партија били заинтересовани да разговарамо о новој већини у Парламентарној скупштини која долази из Републике Српске, био бих спреман да им препустим све  челне позиције, наравно ако се са тим сложи и ПДП други коалициони партнер“, рекао је Шаровић и додао:

„Теоретски постоје опције и математика за другачије формирање парламентарне већине али то је тежи и сложенији пут до формирања новог сазива Савјета министара БиХ. Комуникација са политичким странкама које имају своје посланике у Парламенту БиХ су свакодневне али је сувише рано да се то назове преговорима“.

Шаровић је деветомјесечни застој око формирања извршне власти назвао политичким неуспјехом и рекао да је излаз тешко видјети јер, како наводи, „тренутни преговарачи који имају капацитет немају никаквог заједничког именитеља осим што желе власт и свој дио плијена“.

„Треба бити реалан и рећи да СДА, ХДЗ и СНСД имају све ресурсе и шансе да формирају нови сазив Савјета министара БиХ али истовремено и највеће шансе да у томе не успију“, казао је Шаровић.

Он каже да ће се у наредном временском периоду СДС посветити рјешавању важних друштвених питања.

„Ту прије свега мислим на изборно законодавство које је из прошлог вијека и које је ‘избушено’ и ‘прочитано’ од стране страначких ‘експерата’ тако да данас на жалост Изборни закон и сам изборни процес представљају највећу и незамисливо распрострањену зону корупције и криминала. Желимо такође као странка да се у наредном периоду бавимо питањем улоге јавних сервиса у друштву уопште али и другим важним животним питањима која ће бити дио наших приоритета“, закључио је Мирко Шаровић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар