Главно Федерација/БиХ

Савјет министара БиХ одобрио 14,5 милиона КМ за гранични прелаз код моста Братољуб

У НАРЕДНА ДВА МЈЕСЕЦА СТВОРИЋЕ СЕ ТЕХНИЧКИ УСЛОВИ ДА СЈЕДНИЦЕ СМ БУДУ ЈАВНЕ

Мост „Братољуб”

САВЈЕТ министара Босне и Херцеговине донио је данас, на првој сједници новог сазива, Одлуку о привременом финансирању, као и низ одлука које би требало да одблокирају новац за инфраструктурне пројекте.

Савјет министара је донио Одлука о одобрењу средстава у износу од 14,5 милиона КМ за гранични прелаз Братунац-Љубовија који ће се код моста Братољуб градити између БиХ и Србије.

Ова одлука је донесена како би се закључио уговор о градњи на основу већ окончаних претходних тендера.

Такође је донесена и Одлука о закључивању уговора вриједног 140 милиона евра са Европском инвестиционом банком за градњу дијела аутопута на Коридору 5Ц, односно између Немиле до Поприкуше, те од Тарчина до Ивана. Како је рекао предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, ова одлука се сада шаље Предсједништву, а потом ће је потписати министар финансија и трезора Вјекослав Беванда.

Такође је донесена и одлука да сједнице Савјета министара буду отворене за јавност, али је речено да тренутно за то не постоје техничке могућности. Стога је Секретаријату Савјета министара наложено да у наредних 60 дана припреми све како би се ово омогућило.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар