Главно Федерација/БиХ

Себија Изетбеговић избачена са Медицинског факултета у Сарајеву

ВЛАДА КАНТОНА САРАЈЕВО УПУТИЛА ЗАХТЈЕВ ВЛАДИ ФБиХ ДА ЈЕ РАЗРИЈЕШУ ФУНКЦИЈЕ ДИРЕКТОРА КЦУС
  • Универзитет у Сарајеву раније је одузео академска звања Себији Изетбеговић након чега је она правду потражила на суду и све наведено против ње назвала „политичким прогоном“. Судски епилог се још чека

СЕБИЈА Изетбеговић више не предаје на Медицинском факултету у Сарајеву, потврдио је ректор Универзитета у Сарајеву, Рифат Шкријељ, за неколико федералних медија.

– Себија Изетбеговић више не предаје на Медицинском факултету, сада предаје други професор – рекао је Шкријељ.

Он је и појаснио разлоге отказа Изетбеговић.

– Себија Изетбеговић је имала уговор о раду на Медицинском факултету који никада није достављен Универзитету у Сарајеву, али смо га и формално поништили. С обзиром да је тај уговор о раду неодржив након свих аката које смо донијели, односно одлука које смо донијели на Сенату и Универзитету. Епилог одлука које су се у протеклим мјесецима донијело. Не може бити неко на професорском мјесту, коме је професура одузета стављањем ван снаге одлуке – истакао је Шкријељ за Н1.

Универзитет у Сарајеву раније је одузео академска звања Себији Изетбеговић након чега је она правду потражила на суду и све наведено против ње назвала „политичким прогоном“, а судски епилог се још чека.

Изетбеговићева која је тренутно директорка КЦУС-а не може бити директорка ове институције без наведених академских звања те је због тога Влада Кантона Сарајево упутила захтјев Влади ФБиХ да буде разријешена.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар