Главно РС и матица

Шешељ: Са Хрватском можемо разговарати када ослободимо Републику Српску Крајину

`ЂУРЂЕВДАНСКИ УРАНАК` ОДРЖАО У ЈАРКУ ИСПРЕД ПОЛИЦИЈСКЕ БЛОКАДЕ ПРОЛАЗА ЗА ХРТКОВЦЕ
  • Пред окупљенима рекао да је скуп у Јарку протест и провокација против власти, која се забраном `уранка` у Хртковцима избламирала,  а не против Хрвата
  • Рекао је и да су лажи и инсинуације све оно што се прича о скупу из 1992. године, те да и списак који се помиње у вези са тим уопште није он прочитао, већ једна дјевојка. Додао је да се није ни радило о списку кога треба протјерати, већ о онима који су напустили Хртковце и отишли да служе у „зенгама”

СКУП Српске радикалне странке у Јарку, почео је испред полицијске блокаде на путу ка Хртковцима нешто послије 11.00 сати, а лидер радикала Војислав Шешељ је поручио да су провоцирали власт, не Хрвате и да није било потребе за ангажовањем полиције.

Нико у Хртковцима, ни људи, ни имовина нису били угрожени, а радикали су просто хтјели да одрже „радикалски ђурђевдански уранак”, рекао је Шешељ бројним српским и хрватским новинарима.

Навео је и да је овај њихов скуп у Јарку протест и провокација против власти, а не против Хрвата.

Шешељ је рекао да су лажи и инсинуације све оно што се прича о скупу 1992. године, те да и списак који се помиње у вези са тим уопште није он прочитао, већ једна дјевојка.

Тврди да се није ни радило о списку кога треба протјерати, већ о онима који су напустили Хртковце и отишли да служе у „зенгама”.

„Никада нико није из Хтрковаца протеран, већ је било оних који су заменили имовину, све то оверили код хрватских и српских власти, а све је рађено посредством Римокатоличке цркве”, каже Шешељ.

Он је поновио да би митинг у Хртковцима прошао без икаквог инцидента, да држави ово није требало и да се овдје „избламирала”.

Шешељ је рекао да у самим Хртковцима има 60 чланова СРС који плаћају чланарину, а има их и више, те поновио да је од кад се вратио из Хага, два пута био у Хртковцима у затвореном простору и да није било никаквих инцидената.

На више питања новинара о односима са Хрватском и када ће се они нормализовати, Шешељ је рекао да то није могуће „све док траје окупација Републике Српске Крајине”.

„Када је ослободимо, онда можемо разговарати”, поручио је Шешељ.

Шешеља је у Јарку дочекала група присталица СРС са страначким заставама и обиљежјима, и заставом Велике Србије,

Скуп је протекао без инцидената, а пропраћен је великим бројем медија, како домаћих, тако и оних из Хрватске.

Након обраћања новинарима, Шешељ је пришао кордону полиције, на кратко поразговарао са њима, изнио да није ни било потребе да буду ту, и да никаквих проблема у Хртковцима не би било.

Након тога лидер радикала се одвезао пут Београда, док се група која је била са њим разишла.

При крају скупа појавио се и предсједник Удружења породица отетих и убијених на КиМ Симо Спасић, који је јуче позвао Шешеља да не долази у Хртковце и „не иде” на руку онима који су против српског народа.

(Танјуг)

 

Јерков и Божовић: Полиција нас није пустила да прођемо

Функционерима ДС Александри Јерков и Балши Божовићу данас није дозвољен улаз у Хртковце, тачније у мјесто Јарак где су раније данас радикали одржали скуп.

Како кажу Јерков и Божовић, полиција им је забранила даљи пролаз ка Јарку.

ДС је раније најавила да ће њихови представници доћи у Хртковце, ако тамо буде одржан митинг СРС, да би заштитили грађане.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар