Главно РС и матица

Шешељ у Скупштини: Стоји ли Влада иза Љајићевих криминалних радњи?

ОПОЗИЦИЈА ТРАЖИЛА ДА СЕ ОТКРИЈУ ПУНА ИМЕНА НАПАДАЧА НА БОРКА СТЕФАНОВИЋА
  • Лидер радикала министра Расима Љајића поново оптужио за „шверц кокаина“ и навео да је у коалицији у Бошњачком националном вијећу са Сулејманом Угљанином који је „позвао на деструкцију Србије као државе“
  • Посланик Социјалдемократске партије Србије Муамер Бачевац затражио да се Шешељу одузме мандат јер је осуђен за ратне злочине.  У једном тренутку је казао да преноси забринутост грађана Новог Пазара, гдје су гласали и „грађани српске националне мањине“. На то је одреаговала Маја Гојковић која је казала да „Срби не могу бити национална мањина у Србији“, на шта је Бачевац одговорио да је у питању „лапсус“
  • Посланик владајуће странке Александар Марковић затражио од лидера Народне странке Вука Јеремића да објасни свој однос са бившим министром Хонгконга Патриком Хоом, који је оптужен за корупцију и упитао га да ли се уплашио, пошто је ангажовао адвоката и платио милион долара да га брани

ПРЕДСЈЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ данас је у Скупштини Србије упитао докле ће „Влада да стоји иза криминалних радњи министра Расима Љајића“, док је посланик Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Муамер Бачевац затражио да се Шешељу одузме мандат јер је осуђен за ратне злочине.

Сједница на чијем дневном реду је предлог буџета за наредну годину и још 60 тачака, почела је постављањем посланичких питања, па је шеф посланичке групе радикала упитао министра полиције Небојше Стефановића да ли је „профункционисала веза“ између њега и директора полиције Владимира Ребића и да ли је добио информације из евиденције о криминалним радњама Љајића.

Раније је Шешељ у парламенту оптужио Љајића за шверц кокаина.

„То је толико злоупотреба функција, да доводи у питање целу Владу уколико не реагује“, казао је Шешељ и додао „цео свет 15 година и више“ зна за Љајићеве криминалне радње.

Додао је и да је опште познато да је Љајић у коалицији у Бошњачком националном вијећу са Сулејманом Угљаниом, а који је „позвао на деструкцију Србије као државе“.

„Зато питам докле ће премијерка да трпи Љајића, да ли то значи да цела Влада стоји иза његове корупције и криминалних радњи“, рекао је Шешељ.

Посланик СДПС, странке на чијем је челу Љајић, Муамер Бачевац казао је да не постоји ни један парламент у Европи у којем сједи ратни злочинац, попут Војислава Шешеља.

„Крајње је време да му се ускрати место у Скупштини Србије и одузме му се мандат по пресуду међународног суда, а сви знамо да је међународно право изнад националног“, казао је он.

У једном тренутку Бачевац је казао да преноси забринутост грађана Новог Пазара, где су гласали и „грађани српске националне мањине“.

На то је реаговала предсједница парламента Маја Гојковић, која је казала да „Срби не могу бити национална мањина у Србији“, на шта је Бачевац одговорио да је у питању „лапсус“.

Посланици опозиције највише су тражили одговоре у вези са недавним инцидентом у Крушевцу када је нападнут лидер Левице Србије Борко Стефановић, оцјењујући да је у питању покушај убиства.

Посланици Деморкатске станке, Народне странке, Покрета за спас Србије и Двери затражили су да се открију пуна имена нападача, али и идентитет налогодаваца.

Посланик покрета Двери Бошко Обрадовић затражио је посебну седницу на којој би се расправљало о нападу на Стефановића.

Посланик владајуће странке Александар Марковић затражио је од лидера Народне странке Вука Јеремића, да објасни свој однос са бившим министром Хонгконга Патриком Хоом, који је оптужен за корупцију и упитао га да ли се уплашио, пошто је ангажовао адвоката и платио милион долара да га брани.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар