Главно РС и матица

Шешељ због 24. марта запалио заставе Европске уније и НАТО

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ЗА СРБИЈУ МОГУЋ САМО ПУТ КА РУСИЈИ СА УЧЛАЊЕЊЕМ У ОДКБ

ПОВОДОМ двије деценије од бомбардовања СРЈ, активисти и симпатизери СРС су око поднева кренули из Кнез Михаилове улице у Београду до зграде Предсједништва Србије.

Они су предвођени лидером СРС Војиславом Шешељем који је запалио заставе Европске уније и НАТО.

Шешељ је запалио заставе код некадашњег ресторана Руски цар у Кнез Михаиловој улици, гдје је организовано окупљање активиста и симпатизера, рекавши да је тим чином желио да дочара шта мисли о ЕУ и НАТО.

Шешељ је поручио да српски народ никада неће заборавити „дивљачко злочиначко бомбардовање Србије“.

„Никада то не можемо заборавити и никада то нећемо опростити. Никада српском народу неће пасти на памет да се учлањује у ту организацију и да нас те звери уцењују да нападамо друге народе“, рекао је Шешељ новинарима.

Он је казао да Србија нема шта да тражи у ЕУ, у којој су „сконцентрисани сви најгори српски непријатељи“ који су вијековима покушавали да упропасте земљу.

Рекао је и да за Србију постоји само један пут, а то је пут ка истоку, односно ка Русији и учлањење у „Организацију договора о колективној безбедности“ (ОДКБ).

Након његовог обраћања, окупљени су кренули за згради Председништва, а на челу колоне је транспарент „ЕУ плус НАТО – непријатељи Србије“.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар