Главно Свијет

Си након састанка са Брнабић: Што прије активирати споразум о слободној трговини са Србијом

АНА БРНАБИЋ: КИНЕСКИ ЛИДЕР НАГОВЕСТИО ДА ЋЕ 2024. ПОСЕТИТИ СРБИЈУ
  • Си ЂИНПИНГ нагласио да је његова земља спремна да са Београдом ради на одржавању међународне правде и изразио задовољство продуктивним свеобухватним стратешким партнерством двију земаља и указао на значај реализације великих заједничких пројеката

КИНА подржава независни развојни пут Србије и спремна је да са Београдом ради на одржавању међународне правде и непристрасности, изјавио је кинески предсједник Си Ђинпинг током састанка са премијерком Србије Аном Брнабић у Пекингу.

Кинески предсједник је такође навео да је потребно јачање сарадње између земаља у различитим областима, посебно у области научно-технолошких иновација, образовања, спорта и туризма.

Он је такође истакао потребу промовисања што скоријег ступања на снагу споразума о слободној трговини између Кине и Србије.

Он је додао да Пекинг настоји да интензивно јача односе са Београдом у корист народа Кине и Србије.

Такође је изразио задовољство продуктивним свеобухватним стратешким партнерством двију земаља и указао на значај реализације великих заједничких пројеката.

Премијерка Србије састала се у понедјељак у Пекингу са кинеским председником Си Ђинпингом, а такође је посјетила 6. Кинески међународни увозни сајам на коме је Србија почасни гост.

Изјавила је да је кинески лидер наговестио да ће 2024. посетити Србију.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар